Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR: Legea 321 NU oprește hipermarket-urile să aducă alimente din import

Autor: Meat MIlkvineri, 24 iunie, 2016

MADR precizează că Legea 321, a supermarketurilor, care pre­vede ca 51% dintre produse agroa­limentare scoase la vânzare de retaileri să provină dintr-un „lanţ scurt de aprovizionare“, este o lege care nu va atinge scopul urmărit de iniţiatorii ei, şi anume de-a încuraja producătorii agricoli români, având în vedere că, potrivit definiţiei, „lanţ scurt de aprovizionare“ nu este echivalent „produse româneşti“.

 

„Lanţul scurt de aprovizionare“ este definit de către Ministerul Agri­cul­turii ca fiind „un lanţ de apro­vizionare care implică un număr limitat de ope­ratori economici, angajaţi în activităţi de cooperare şi de dezvoltare eco­nomică locală, precum şi re­laţii geogra­fice şi sociale strânse între pro­­ducători, pro­cesatori şi consu­ma­tori“.

 

Or, această definiţie nu în­grădeşte liber­tatea supermarketurilor de a cumpăra carne, legume, fructe, mie­re, ouă, produse lactate şi de panifi­caţie din alte ţări, susţine ministerul de resort.

 

„În ceea ce priveşte restricţiile operatorului economic, referitoare la cumpărarea dintr-o ţară vecină, vă precizăm faptul că Ministerul Agricul­turii şi Dezvoltării Rurale susţine iniţiativa legislativă, însă cu condiţia respectării întocmai a legislaţiei în vigoare privind organizarea comună a pieţelor, mecanismul de lucru al pieţei unice şi libera circulaţie a mărfurilor, ţi­nând cont de faptul că România ca stat mem­bru al UE, este obligată să aplice necondiţionat actele normative ale acesteia“, susţine MADR, citat de Ziarul financiar.

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...

Invitații emisiunii Meat.Milk din 27 aprilie au fost Dorin Cojocaru și Florin Căpățână
Autor: meatmilk  /   luni, 30 aprilie 2018

Emisiunea Meat.Milk din seara de 27 aprilie 2018 i-a avut ca invitați pe domnii Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Florin Căpățână-Vicepreședinte AMRCR și Director de Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționalizate Carrefour.     În cadrul emisiunii, domnul Florin Căpățână a descris pe scurt evenimentul derulat în...