Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr: masuri pentru bunastarea pasarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii si Devoltarii Rurale (MADR) a elaborat un proiect de Hotarare de Guvern pentru suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar in favoarea bunastarii pasarilor, pentru acoperirea necesarului trimestrului III. Proiectul de act normativ a fost intocmit in conformitate cu principiile stabilite in urma discutiilor cu reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

Mentionam ca anul de bunastare este cuprins intre 16 octombrie anul precedent si 15 octombrie anul curent, impartit in urmatoarele patru trimestre:
a) 16 octombrie a anului precedent -15 ianuarie a anului curent
b) 16 ianuarie – 15 aprilie
c) 16 aprilie – 15 iulie
d) 16 iulie – 15 octombrie.

In anul 2011, au fost alocate fonduri de la bugetul de stat doar pentru primele doua trimestre, avand in vedere negocierile de transfer al acestei scheme de sprijin in Programul National de Dezvoltare Rurala, in cadrul Masurii 215 – Plati in favoarea bunastarii animalelor.

In urma negocierilor cu Comisia Europeana, transferul acestei scheme de sprijin a fost amanat din cauza unor aspecte tehnice si financiare. Prin urmare, conducerea MADR a facut mari eforturi pentru acoperirea necesarului financiar de la bugetul de stat, suplimentandu-se suma initiala cu cea aferenta solicitarilor din trimestrul III.

In conditiile in care domnul Tabara a acceptat pentru anul 2012 cel mai slab buget pe care l-a avut vreodata agricultura, numai pentru a ramane ministru, efortul de a identifica sume suplimentare pentru sustinerea crescatorilor de pasari arata angajamentul MADR si al Guvernului fata de dezvoltarea sectorului agricol, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Astfel, MADR a putut raspunde la termen fata de nevoile acestui sector extrem de important al zootehniei, avand in vedere posibilitatea de a adauga valoare produselor materii prime din sectorul vegetal.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...