Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr: masuri pentru bunastarea pasarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii si Devoltarii Rurale (MADR) a elaborat un proiect de Hotarare de Guvern pentru suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar in favoarea bunastarii pasarilor, pentru acoperirea necesarului trimestrului III. Proiectul de act normativ a fost intocmit in conformitate cu principiile stabilite in urma discutiilor cu reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

Mentionam ca anul de bunastare este cuprins intre 16 octombrie anul precedent si 15 octombrie anul curent, impartit in urmatoarele patru trimestre:
a) 16 octombrie a anului precedent -15 ianuarie a anului curent
b) 16 ianuarie – 15 aprilie
c) 16 aprilie – 15 iulie
d) 16 iulie – 15 octombrie.

In anul 2011, au fost alocate fonduri de la bugetul de stat doar pentru primele doua trimestre, avand in vedere negocierile de transfer al acestei scheme de sprijin in Programul National de Dezvoltare Rurala, in cadrul Masurii 215 – Plati in favoarea bunastarii animalelor.

In urma negocierilor cu Comisia Europeana, transferul acestei scheme de sprijin a fost amanat din cauza unor aspecte tehnice si financiare. Prin urmare, conducerea MADR a facut mari eforturi pentru acoperirea necesarului financiar de la bugetul de stat, suplimentandu-se suma initiala cu cea aferenta solicitarilor din trimestrul III.

In conditiile in care domnul Tabara a acceptat pentru anul 2012 cel mai slab buget pe care l-a avut vreodata agricultura, numai pentru a ramane ministru, efortul de a identifica sume suplimentare pentru sustinerea crescatorilor de pasari arata angajamentul MADR si al Guvernului fata de dezvoltarea sectorului agricol, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Astfel, MADR a putut raspunde la termen fata de nevoile acestui sector extrem de important al zootehniei, avand in vedere posibilitatea de a adauga valoare produselor materii prime din sectorul vegetal.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...