Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr organizeaza o dezbatere publica privind pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 06.12.2010, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sala 20, cu incepere de la ora 13.00, va avea loc dezbaterea publica privind Comunicarea Comisiei Europene privind viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC in perspectiva anului 2020). Acest document este postat pe site-ul MADR din data de 22.11.2010 la adresa www.madr.ro, domeniul Afaceri Europene, subdomeniul Reforma PAC/Reforma PAC dupa 2013.

„Daca nu vom reusi sa punem PAC in centrul preocuparilor si asteptarilor europenilor, nu vom castig de cauza si nici nu vom mai avea un buget”, declara, luna trecuta, Dacian Ciolos. Comisarul roman pledeaza pentru o modificare a criteriilor de atribuire a ajutoarelor directe. In prezent, vechile state membre UE sunt mai avantajate decat noile state membre. „Insa obiectivul reechilibrarii nu este doar transferul unor bani dintr-o tara in alta. Chiar si in interiorul aceleasi tari, trebuie facute reechilibrari”, estimeaza Dacian Ciolos.

Politica Agricola Comuna (PAC) trebuie sa aiba „capacitatea de a evolua pe termen mediu” pentru a-si pastra legitimitatea in ochii europenilor, aprecia Ciolos, partizanul unei „reechilibrari” a subventiilor intre statele membre si intre agricultori.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...