Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

MADR, prezentă la Summit-ul Miniștrilor Agriculturii – Berlin 2014

Autor: Meat MIlkluni, 20 ianuarie, 2014

Întâlnirea miniștrilor Agriculturii are loc, sâmbătă, la Berlin în cadrul Expoziției Internaționale pentru Industrie Alimentară, Agricultură și Horticultură “Săptămâna Verde”, România fiind reprezentată la dezbateri de către Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale  (MADR), a anunțat ministerul de resort.

În cursul zilei de sâmbătă, Botănoiu a participat la evenimentul ce reunește factori de decizie din întreaga lume pentru a purta discuții privind subiectul abordat și în cadrul Forumului, respectiv Consolidarea agriculturii: gestionarea crizelor — asigurarea securității alimentare, cu accent pe aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale.

O declarație finală a acestui Summit va fi formulată de către miniștri Agriculturii prezenți, prin abordarea unei poziții comune, declarație care va fi încorporată în cadrul discuțiilor curente ale UN agenda post-2015.

România va fi reprezentată în acest an la “Săptămâna Verde” de la Berlin de 22 de firme, reunite sub pavilion național pe o suprafață dedicată de 266 mp.

Expozanții români vor aduce la standuri produse agroalimentare specifice, carne și produse din carne, miere și produse apicole, vinuri, brânzeturi, băuturi, miere, dulcețuri, pălincă, conserve de legume și fructe, magiun și produse de morărit și panificație.

În anul 2012, România a fost stat partener în cadrul acestei expoziții, participând cu peste 60 de companii din domeniul industriei alimentare, în timp ce anul trecut numărul firmelor a coborât la 24.

“Săptămâna Verde” este cel mai mare târg de produse alimentare, agricultură și horticultură din lume, anul acesta având loc cea de-a 79-a ediție.

La târg se vor regăsi de la produse alimentare internaționale și obiecte de lux, produse proaspete de toate tipurile, bere, vin și băuturi spirtoase, fructe de mare, produse din carne, ceaiuri și condimente, materiale de grădinărit, până la animale de companie.

Târgul, care are o istorie de 88 de ani, va avea ca țară invitată anul acesta Estonia și va fi inaugurat joi de ministrul german al Agriculturii, Hans-Peter Friedrich.

“Săptămâna Verde”, care se va încheia în 26 ianuarie, va reuni 1.650 de expozanți din 70 de țări diferite care vor prezenta 100.000 de specialități provenite din întreaga lume. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...