Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR: Sectorul cărnii de porc, în prag de faliment iminent

Autor: Meat MIlkmiercuri, 16 martie, 2016

Prin intermediul unui Comunicat, MADR afirmă că „România a semnalat situația deosebită în care se găsesc exploatațiile de porcine care au încheiat în cadrul PNDR 2007-2014 angajamente multianuale pentru respectarea criteriilor de bunăstare. Din cauza situației extraordinare de pe piața cărnii de porc, o serie de astfel de exploatații neavând cereri de livrare sunt în imposibilitatea de a-şi respecta angajamentele, fiind în pericol de faliment. Aceste exploatații nu își pot permite popularea neavând desfacere, fapt ce conduce la întreruperea angajamentului cu consecințe asupra finanțării deja primite”.

 

MADR, prin ministrul Achim Irimescu, a cerut Comisiei Europene, ca situația excepțională de pe piața cărnii de porc să fie recunoscută și să se poată oferi posibilitatea acestor exploatații de a întrerupe temporar angajamentul fără ca aceasta să genereze consecințe financiare.

 

Mai mult, România a propus ca măsuri pentru sectorul cărnii de porc: alocarea de resurse financiare suplimentare care să compenseze pierderile suferite de producători, relansarea mecanismului de stocaj privat şi ajustarea perioadelor de implementare, lansarea unor mecanisme pentru promovarea şi încurajarea exporturilor, crearea în sectorul cărnii de porc, similar ca în sectorul laptelui a unui observator permanent care să monitorizeze situaţia pieţei etc.

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) La 1 mai 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, efectivele de porcine au scăzut cu 8,0% pe total şi cu 14,2% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2017, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Nord-Vest...

Reproducția bovinelor de carne în funcție de anotimpuri
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Potrivit studiului ”Breeding Seasons”, elaborat de specialiștii Universității din Copenhaga, creșterea efectivelor de bovine de carne de vită prin reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an sau poate fi limitată la o anumită parte a anului. În cazul în car ea are loc într-un sezon restrâns, practica cea mai frecventă...