Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR: Sectorul românesc al cărnii de porc se află în stare excepțională

Autor: Maria Demetriadjoi, 17 martie, 2016

România a cerut Comisiei Europene recunoaşterea situaţiei excepţionale de pe piaţa cărnii de porc unde o serie de astfel de exploatații nu au cereri de livrare şi se află, astfel, în imposibilitatea de a-şi respecta angajamentele privind criteriile de bunăstare, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Ţara noastră a cerut ca aceste exploataţii să aibă posibilitatea de a întrerupe temporar angajamentul fără ca aceasta să genereze consecinţe financiare.

 

„România a semnalat situaţia deosebită în care se găsesc exploataţiile de porcine care au încheiat în cadrul PNDR 2007-2014 angajamente multianuale pentru respectarea criteriilor de bunăstare. Din cauza situaţiei extraordinare de pe piaţa cărnii de porc, o serie de astfel de exploatații neavând cereri de livrare sunt în imposibilitatea de a-şi respecta angajamentele, fiind în pericol de faliment.

 

Aceste exploataţii nu îşi pot permite popularea neavând desfacere, fapt ce conduce la întreruperea angajamentului cu consecinţe asupra finanțării deja primite. Astfel, România a solicitat ca situaţia excepţională de pe piața cărnii de porc să fie recunoscută şi să se poată oferi posibilitatea acestor exploataţii de a întrerupe temporar angajamentul fără ca aceasta să genereze consecinţe financiare”, arată comunicatul MADR, citat de Agroazi.

Domnul Ioan Ladoși, reales în funcția de Președinte al APCPR
Autor: meatmilk  /   luni, 26 martie 2018

(Comunicat) În data de 22 martie 2018 a avut loc, la „Sergiana Center” Brașov, AdunareaGenerală a Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.   În cadrul Adunării Generale a APCPR au fost prezentate și aprobate materiale  specifice referitoare la activitatea desfășurată în anul 2017: raportul de activitate...

Măsuri dispuse de ANSVSA în zonele afectate de inundaţii
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis instrucţiuni către  Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene (DSVSA) pentru adoptarea măsurilor de profilaxie generală, profilaxie specifică, de ecarisare şi de sănătate publică, pentru...