Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR: Sectorul românesc al cărnii de porc se află în stare excepțională

Autor: Maria Demetriadjoi, 17 martie, 2016

România a cerut Comisiei Europene recunoaşterea situaţiei excepţionale de pe piaţa cărnii de porc unde o serie de astfel de exploatații nu au cereri de livrare şi se află, astfel, în imposibilitatea de a-şi respecta angajamentele privind criteriile de bunăstare, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Ţara noastră a cerut ca aceste exploataţii să aibă posibilitatea de a întrerupe temporar angajamentul fără ca aceasta să genereze consecinţe financiare.

 

„România a semnalat situaţia deosebită în care se găsesc exploataţiile de porcine care au încheiat în cadrul PNDR 2007-2014 angajamente multianuale pentru respectarea criteriilor de bunăstare. Din cauza situaţiei extraordinare de pe piaţa cărnii de porc, o serie de astfel de exploatații neavând cereri de livrare sunt în imposibilitatea de a-şi respecta angajamentele, fiind în pericol de faliment.

 

Aceste exploataţii nu îşi pot permite popularea neavând desfacere, fapt ce conduce la întreruperea angajamentului cu consecinţe asupra finanțării deja primite. Astfel, România a solicitat ca situaţia excepţională de pe piața cărnii de porc să fie recunoscută şi să se poată oferi posibilitatea acestor exploataţii de a întrerupe temporar angajamentul fără ca aceasta să genereze consecinţe financiare”, arată comunicatul MADR, citat de Agroazi.

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...