Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR sprijină promovarea energiei neconvenționale

Autor: Meat MIlkvineri, 8 noiembrie, 2013

Promovarea energiilor alternative din agricultură, respectiv biomasa şi biogazul a fost motivul pentru organizarea la Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a unei întâlniri de lucru, în 6 noiembrie 2013, informeză un comunicat de presă.

La reuniune au participat Daniel Botănoiu, secretar în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, rreprezentanţi ai Asociaţiei Române de Biomasă şi Biogaz, ai Societăţii Comerciale Valvis Holding SA şi ai Ministerului Finanţelor Publice, alături de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Dezvoltare Rurală şi Direcţiei Generale Politici Agricole şi Strategii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Au fost abordate subiecte referitoare la legislaţia privind categoriile de folosință ale terenurilor ce pot fi utilizate pentru cultura plantelor energetice şi măsurile de susținere a sectorului de energii alternative în viitorul Program Național de Dezvoltare Rurală.

În urma discuţiilor s-a reiterat faptul că energiile alternative reprezintă un sector important în contextul actual al schimbărilor climatice şi s-au stabilit măsurile ce trebuie întreprinse pentru promovarea utilizării eficiente a biomasei din agricultura României, cu efecte benefice în plan economic, social şi de mediu.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...