Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

MADR susține dezvoltarea durabilă

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 11 septembrie, 2013

Conservarea resurselor de bază şi dezvoltarea unei agriculturi intensive durabile cu ajutorul biotehnologiilor reprezintă provocări pentru care România trebuie să identifice soluţii în perioada următoare, a declarat, marţi, într-un forum de specialitate, Valentin Şoneriu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citat de Agerpres.

„Ministerul Agriculturii găseşte foarte importante dezbaterile pe teme agricole ca fiind extrem de importante pentru construirea politicilor publice în domeniul agricol. Utilizarea eficientă a resurselor agricole este o provocare internaţională, cât şi europeană, conservarea resurselor de bază şi dezvoltarea unei agriculturi intensive durabile reprezintă provocări la care trebuie să identificăm soluţii în perioada care urmează”, a spus Şoneriu.

Reprezentantul MADR a adăugat, totodată, că un rol important în dezvoltarea unei agriculturi intensive durabile îl au şi biotehnologiile, dar şi bunele practici în domeniu pe care fiecare fermier sau producător ar trebui să le respecte.( Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...