Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR va elimina dubla impozitare dintre membri şi cooperative

Autor: Meat MIlkmiercuri, 1 octombrie, 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) are în vedere eliminarea dublei impozitări pentru tranzacţiile dintre membri şi cooperative.

„Încă de acum două luni de zile a apărut prima solicitare din partea noastră pentru eliminarea taxării pe toate tranzacţiile dintre membru şi cooperativă, iar acum suntem în discuţii cu Ministerul de Finanţe. Vrem ca doar cooperativa să fie supusă taxării şi impozitării aşa cum este supusă orice societate care comercializează, iar toate transferurile de inputuri de la cooperativă către membri şi de producţie de la membri către cooperativă să nu mai fie purtătoare de taxe, pentru că nu este normal. Este o dublă impozitare, pe membru şi pe cooperativă. Degeaba faci o cooperativă dacă membru se duce şi vinde separat ca să nu fie de două ori impozitat. Cred că aici este cheia”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

Oficialul român a participat recent la un eveniment de profil organizat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) în Creta, pentru prezentarea unor proiecte de bună practică finanţate din fonduri europene. Acesta consideră că statul va avea numai de câştigat dacă va renunţa la dubla impozitare pentru că se vor vinde cantităţi mai mari prin cooperativă şi astfel va exista şi o fiscalizare mai mare.

„Sper ca Ministerul de Finanţe să aibă inteligenţă pentru că acest lucru va ajuta bugetul de stat. Nu este nicio pierdere la buget. Îi vom aduce să vândă o cantitate mult mai mare pentru că o vând printr-o cooperativă. Este un plus la bugetul de stat. Vor fi o cantitate, un rulaj şi o fiscalizare mult mai mari pentru că pe cooperativă ai alt control faţă de producătorii individuali de dimensiuni mici”, a spus secretarul de stat, potrivit Agerpres.

 

Reprezentantul MADR speră ca, până la finele lunii noiembrie, MFP va accepta propunerea MADR, odată cu finalizarea modificărilor din Codul fiscal.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...