Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

MADR va finanța un program de valorificare a potențialului agroalimentar

Autor: Meat MIlkmarți, 25 februarie, 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va finaliza la începutul lunii mai un proiect dedicat implementării unor strategii necesare valorificării potenţialului agroalimentar al României, în valoare totală de 5,051 milioane lei, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, din valoarea totală a proiectului, circa 4,293 milioane lei reprezintă valoarea asistenţei financiare nerambursabile.

Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea capacităţii administrative a MADR de a gestiona ciclul de politici publice specifice domeniului agroalimentar (elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea politicilor publice).

Prin implementarea acestuia se urmăreşte, pe baza consultărilor cu factorii interesaţi, elaborarea unei viziuni de dezvoltare a sectorului agroalimentar pe termen mediu şi lung – orizont 2020/2030, stabilirea liniilor directoare de dezvoltare a sectorului agro-alimentar şi a unui pachet de note tehnice care vor facilita elaborarea documentelor de politici publice specifice domeniilor aflate în portofoliul MADR, precum şi organizarea unor sesiuni de formare pentru întărirea capacităţii MADR în domeniul managementului ciclului de politici publice.

În cadrul proiectului se desfăşoară activităţi de instruire în domeniul politicilor publice, la care vor participa 80 de persoane. Totodată, un număr de 700 persoane, beneficiari sau potenţial beneficiari ai politicilor agricole, vor fi implicate în mod direct în proiect în procesul de stabilire a viziunii 2020-2030, a direcţiilor prioritare ale politicilor agricole.

Implementarea proiectului ‘Strategii pentru valorificarea potenţialului agroalimentar al României’ a debutat pe 4 mai 2012 şi va fi finalizat pe 3 mai 2014.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...