Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

MADR va pompa 430 de milioane de euro în sistemul de irigații

Autor: Maria Demetriadluni, 24 august, 2015

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa aloce anual, timp de sapte ani, 145 milioane euro pentru modernizarea sistemului principal de irigatii, infrastructura secundara putand beneficia de fonduri europene in valoare de peste 430 de milioane de euro.

 

Evident, fondurile europene, aferente perioadei de programare 2014 – 2020, vor fi alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala. “Sprijinul va fi acordat investitiilor pentru infiintarea, extinderea si modernizarea infrastructurii de irigatii ai caror beneficiari vor fi fermierii constituiti in organizatii si federatii de organizatii de imbunatatiri funciare (OIF si FOIF). Investitiile vizeaza amenajarile interioare de irigatii apartinand OIF si FOIF si vor fi alocate fonduri europene in valoare de peste 430 milioane de euro. Pentru submasura 4.3 – a) irigatii, a fost lansata prima sesiune de primiri de proiecte, fondurile disponibile fiind de 218 milioane euro. De asemenea, pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii MADR are in vedere identificarea unei variante prin care sa se aloce anual suma de 145 milioane de euro, pe parcursul unei perioade de 7 ani”, a comunicat ministerul.

 

Reprezentantii ministerului nu au furnizat informatii cu privire la efectele secetei in agricultura, desi exact aceasta sta la baza deciziei enuntate mai sus. Seceta a afectat in special culturile de primavara, efectele fiind resimtite cel mai pregnant in judetele Galati, Botosani, Vaslui, Iasi, Arges, Bacau, Neamt, Suceava, Vrancea, Bihor, Salaj, Constanta, Teleorman si Olt.

Măsurile de mediu și climă aplicabile în 2017 prin PNDR 2014-2020
Autor: meatmilk  /   marți, 7 martie 2017

Măsurile de mediu și climă aplicabile pe terenurile agricole beneficiază de alocări financiare consistente în perioada de programare 2014 - 2020, suma disponibilă pentru aceste măsuri fiind de cca. 2,66 mld. euro (Măsura 10 – 1,071 mld. euro, Măsura 11 – 236,42 mil. euro, Măsura 13 – 1,355 mld. euro).   Astfel,...

Achim Irimescu: Plantele energetice, tot mai tentante pentru fermieri
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 9 martie 2016

Ministrul Agriculturii, domnul Achim Irimescu, a participat la masa rotundă „Noi căi de obţinere a independenţei energetice a României: biomasa”. Dezbaterea s-a desfăşurat marţi, 8 martie 2016, la Cercul Militar Naţional şi a fost organizată de New Strategy Center şi s-a axat pe tema soluţiilor alternative pentru obţinerea...