Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR va pompa 430 de milioane de euro în sistemul de irigații

Autor: Maria Demetriadluni, 24 august, 2015

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa aloce anual, timp de sapte ani, 145 milioane euro pentru modernizarea sistemului principal de irigatii, infrastructura secundara putand beneficia de fonduri europene in valoare de peste 430 de milioane de euro.

 

Evident, fondurile europene, aferente perioadei de programare 2014 – 2020, vor fi alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala. “Sprijinul va fi acordat investitiilor pentru infiintarea, extinderea si modernizarea infrastructurii de irigatii ai caror beneficiari vor fi fermierii constituiti in organizatii si federatii de organizatii de imbunatatiri funciare (OIF si FOIF). Investitiile vizeaza amenajarile interioare de irigatii apartinand OIF si FOIF si vor fi alocate fonduri europene in valoare de peste 430 milioane de euro. Pentru submasura 4.3 – a) irigatii, a fost lansata prima sesiune de primiri de proiecte, fondurile disponibile fiind de 218 milioane euro. De asemenea, pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii MADR are in vedere identificarea unei variante prin care sa se aloce anual suma de 145 milioane de euro, pe parcursul unei perioade de 7 ani”, a comunicat ministerul.

 

Reprezentantii ministerului nu au furnizat informatii cu privire la efectele secetei in agricultura, desi exact aceasta sta la baza deciziei enuntate mai sus. Seceta a afectat in special culturile de primavara, efectele fiind resimtite cel mai pregnant in judetele Galati, Botosani, Vaslui, Iasi, Arges, Bacau, Neamt, Suceava, Vrancea, Bihor, Salaj, Constanta, Teleorman si Olt.

Cod de Bune practici pentru calitatea aerului în fermele de porci
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 11 decembrie 2015

In anumite zone rurale din Europa, agricultura a fost asociata cu probleme referitoare la calitatea aerului. De aceea, a fost conceput un Cod de Bune practici în privința calității aerului, în fermele de porci. Fermierii pot investi in tehnologii menite sa reduca riscul de poluare a aerului, cu ajutorul FEADR.   Informatiile...

Despăgubirile pentru secetă vor fi plătite până pe 31 decembrie 2015
Autor: Maria Demetriad  /   marți, 20 octombrie 2015

Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii, a declarat că aproximativ 170.000 - persoane fizice şi juridice  se încadrează la despăgubiri în urma secetei,  a declarat ministrul 70.000 - persoane fizice şi juridice - care se încadrează la despăgubiri în urma secetei.   "E important să avem sprijinul prim-ministrului astfel...