Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mafia Cărnii-Analiza de laborator a ajuns la DIICOT

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 martie, 2014

Ca să vândă produsele stricate, mafioţii au injectat marfa cu o substanţă care înlătură efectele vizibile ale alterării şi stopează acest proces, spun procurorii DIICOT.

Informaţii şocante ies la iveală cu fiecare zi de investigaţie în scandalul cărnii alterate. Gruparea condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu a pus în pericol sănătatea românilor. Mari cantităţi de carne alterată au fost vândute după ce marfa au fost injectată, ne-au dezvăluit surse judiciare pentru cotidianul Evenimentul zilei.

„Produsele erau injectate cu o soluţie din apă şi sare. În felul acesta câştigau şi la gramaj, marfa cântărind mai greu. Dar ei mai foloseau încă o substanţă pentru a înlătura efectele vizibile ale alterării şi pentru a stopa procesul. Nu mai simţi miros, nimic!”, ne-au declarat sursele citate, fără a preciza însă despre ce substanţă anume este vorba.

„Există suspiciuni că un spital din Cluj ar fi primit carne alterată fără să ştie, tocmai din cauza acestui proces de injectare”, ne-au declarat surse judiciare. Verificări în acest sens sunt în curs de efectuare. Reamintim că în urmă cu câteva zile, „Evenimentul zilei” informa, pe surse, că produse expirate ar fi ajuns la două spitale, unul din Cluj şi unul din Piatra Neamţ. Dar, la acel moment, organele judiciare aveau date că marfa nu ar fi ajuns pe masa bolnavilor pentru că era atât de alterată carnea şi prezenta urme de injectare, inclusiv cu ace de seringă uitate în ea, încât administratorii au fost nevoiţi să o returneze furnizorului.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru „Evenimentul zilei” că se fac verificări pentru tot lanţul de distribuţie al firmelor implicate în mafia cărnii alterate. „Se verifică dacă produsele alterate au ajuns la cantine sociale, la deţinuţi, firme de catering care aprovizionează licee sau în şcolile unde elevilor li se asigură şi masă caldă”, ne-au precizat sursele citate.

Preşedintele ţării a dezvăluit, sâmbătă, că mafia contrabandiştilor a făcut să ajungă carne alterată şi în şcoli, nu doar în spitale, astfel că Serviciul Român de Informaţii (SRI) trebuia să intervină. Dar preşedintele nu a oferit şi detalii. La rândul său, SRI a tăcut pentru a nu strica ancheta: „Nu vă putem spune despre ce şcoli este vorba, este cazul DIICOT, se face anchetă în 18 judeţe”.(Mai multe, pe www.evz.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...