Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Măgării românești pe seama cărnii de cal

Autor: Ilie Stoianjoi, 21 februarie, 2013

Ca și cum nu ne-ar fi fost de-ajuns scandalul internațional în care am fost implicați fără a avea vreo vină, dacă Franța își are faliții săi (Sanghero), dacă Luxemburgul își are faliții săi (Comigel), dacă până și Marea Britanie își are faliții săi, de acum arestați, noi de ce să nu avem faliții noștri, când e vorba de carne de cal și etichetare și de ce să nu dăm argumente tabloidelor occidentale care ne bălăcăresc, care cum apucă, vinovați, au ba!?

Astfel, potrivit Realitatea TV, în timp ce autorităţile încearcă scoată România basma curată din scandalul cărnii de cal, chiar sub nasul acestora calul este etichetat şi vândut drept vacă.

S-a întâmplat în Capitală, unde inspectorii sanitar-veterinari au depistat marţi 100 de kilograme de carne de cal care urma să fie comercializată ca fiind de vită. Inspectorii spun că lotul a plecat corect din unitate, însă, pe traseu a fost etichetată diferit.

Suprinzător este faptul că, potrivit jurnaliştilor de la Agerpres, unitatea din care a plecat cantitatea de carne aparţine tatălui lui Mihai Ţurcanu, preşedintele Autorităţii Naţional Sanitar-Veterinare.

„Am depistat ieri (marţi n.r) un lot de 100 de kilograme de carne de cal etichetat fals ca fiind carne de vită de un comerciant din Bucureşti. Carnea de cal a plecat corect din unitate. Noi am verificat toate unităţile şi nu am găsit nereguli, dar după ce iese pe poarta unităţii, comerciantul poate face ce vrea. Am luat toate măsurile şi vom continua controalele, împreună cu ANSVSA, inclusiv la agenţii economici”, a declarat, pentru Agerpres, Achim Irimescu. Firma în culpă, potrivit mediasinfo.ro, este Adi Salve din Blaj.(n.r.)

(Mai multe, pe www.realitatea.net)

Acum, însă, tot efortul autorităților și a asociațiilor profesionale de a convinge occidentul că suntem corecți pare sortit eșecului. Cum se va termina și acest scandal moldo-translivano-dâmbovițean vom afla dar, sperăm ca îndemnul lui Victor Ponta să fie pus în practică: ”Vinovații trebuie drastic pedepsiți!” (IS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...