Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mai ieftină, carnea de vită ar putea fi exportată în Europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 3 septembrie, 2014

Boala „limbii albastre” la vaci a blocat exporturile de animale vii. Iordania, Siria si Israel, tari care cumpara anual sute de mii de vaci de la noi si-au inchis portile.

Europenii profita de situatie si spun ca ne-ar cumpara animalele, daca fermierii nostri, ar lasa 30 la suta din pret. Iar clientii romani spera ca preturile vor mai scadea si in magazinele noastre, se arata intr-un material Pro TV. In aceste conditii, fermierii raman cu animalele pe cap. Asta ar putea insemna mai multa carne de vita in magazine, dar si ieftiniri la acest produs.

Exportatorii sustin ca in acest moment fermierii nostri nu mai pot vinde animalele vii, din cauza bolii care s-a extins in judetele Buzau, Vrancea si Prahova. Astazi reprezentantii ANSVSA verifica daca nu cumva focarele s-au extins si in alte zone. Culmea este ca fermele care vand in strainatate se afla chiar in zonele cu focare, iar crescatorii de pe o raza de 150 de kilometri din zona afectata nu au dreptul de a exporta vacile vii.

Anual se exporta 400.000 de vaci, doua treimi din ele ajung in tarile din nordul Africii, iar o treime in Spania, Italia si Grecia. Aceste tari nu vor sa mai cumpere de la noi din cauza bolii limbii albastre. Asadar, mii de vaci care ar trebui sa fie vandute peste hotare raman de cateva zile in tara noastra. Asta inseamna ca vom gasi la raft mai multa carne de vita, iar preturile au inceput deja sa scada. Totusi, medicii veterinari ne linistesc si spun ca boala nu se extinde la om, iar carnea poate fi consumata. (Mai multe, pe www.stirileprotv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...