Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mai multe centre de analiză a cărnii de porc, în București

Autor: Meat MIlkjoi, 30 ianuarie, 2014

Carnea de porc poate fi verificată trichineloscopic, începând din 10 decembrie, în trei centre care vor fi deschise de DSVSA Bucureşti, în pieţele Obor, Rahova şi Apărătorii Patriei din Capitală, a anunţat directorul DSVSA Bucureşti, Constantin Lupescu, citat de recolta.eu.

De asemenea, analize pentru despitarea trichinelozei vor putea fi realizate şi la Laboratorul Sanitar de Stat din strada Ilioara nr. 16E.

Atât centrele din pieţe, cât şi laboratorul vor funcţiona în perioada sărbătorilor de iarnă cu program prelungit, inclusiv sâmbăta şi duminica. Centrele vor fi deschise până la sfârşitul anului.

Locuitorii Capitalei sunt sfătuiţi să nu se aprovizioneze de sărbători din locurile neautorizate. „În această perioadă se înmulţesc comercianţii ambulanţi fie în zonele adiacente pieţelor, fie în zonele aglomerate dintre blocuri, pe alei, în parcuri care vând produse agroalimentare cum ar fi lapte şi produse lactate, ouă şi, începând de acum, poate şi carne de porc. Să evite să se aprovizioneze din astfel de locuri pentru că, cu certitudine, produsele nu sunt verificate, nu se cunoaşte originea animalelor şi nici starea de sănătate a acestora şi se pot îmbolnăvi chiar foarte grav”, a spus Lupescu.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...