Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mai multi porci danezi sacrificati in germania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Abatoarele germane au preluat un numar in crestere de porci de provenienta daneza. Deasemenea cantitatea de carne de porc care se intoarce in Danemarca dupa abatorizare a crescut in ultima perioada.

In mod traditional crescatoriile daneze de porci exporta atat porci vii cat si carne in Germania. Principalul motiv al dezvoltarii acestei practici il reprezinta faptul ca in Germania abatorizarea si procesarea sunt mai ieftine, datorita mainii de lucru care in Germania este platita cu 5-9 euro/ora in timp ce in Danemarca salariul urca pana la 20 de euro / ora.

Astfel Germania ramane principala piata pentru porcii produsi in Danemarca. In 2008 un total de 27, 4 mil de capete au fost abatorizate in aceasta tara, de la 26.3 mil capete in 2007.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...