Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mai multi porci danezi sacrificati in germania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Abatoarele germane au preluat un numar in crestere de porci de provenienta daneza. Deasemenea cantitatea de carne de porc care se intoarce in Danemarca dupa abatorizare a crescut in ultima perioada.

In mod traditional crescatoriile daneze de porci exporta atat porci vii cat si carne in Germania. Principalul motiv al dezvoltarii acestei practici il reprezinta faptul ca in Germania abatorizarea si procesarea sunt mai ieftine, datorita mainii de lucru care in Germania este platita cu 5-9 euro/ora in timp ce in Danemarca salariul urca pana la 20 de euro / ora.

Astfel Germania ramane principala piata pentru porcii produsi in Danemarca. In 2008 un total de 27, 4 mil de capete au fost abatorizate in aceasta tara, de la 26.3 mil capete in 2007.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...