Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mai multi porci danezi sacrificati in germania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Abatoarele germane au preluat un numar in crestere de porci de provenienta daneza. Deasemenea cantitatea de carne de porc care se intoarce in Danemarca dupa abatorizare a crescut in ultima perioada.

In mod traditional crescatoriile daneze de porci exporta atat porci vii cat si carne in Germania. Principalul motiv al dezvoltarii acestei practici il reprezinta faptul ca in Germania abatorizarea si procesarea sunt mai ieftine, datorita mainii de lucru care in Germania este platita cu 5-9 euro/ora in timp ce in Danemarca salariul urca pana la 20 de euro / ora.

Astfel Germania ramane principala piata pentru porcii produsi in Danemarca. In 2008 un total de 27, 4 mil de capete au fost abatorizate in aceasta tara, de la 26.3 mil capete in 2007.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...