Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mai putina sare si grasime: sua modifica meniurile scolare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Administratia americana a impus noi meniuri pentru cantinele scolare, reducand cantitatile de sare si de grasime si modificand astfel pentru prima data in 15 ani aceste norme de alimentatie, in contextul in care o treime dintre copii sunt deja sau sunt pe cale sa devina obezi, transmite France Presse citat de modernbuyer.ro .

Ministerul Agriculturii a facut noi recomandari alimentare pentru portiile de mancare distribuite in cantinele scolare, finantate din fonduri publice. Noile meniuri prevad „mai multe fructe, legume, paine integrala si lapte degresat”. Astfel, meniul tip ar urma sa inlocuiasca pastele cu spaghete din grau integral, mozzarella cu branza degresata, iar maioneza cu o versiune mai 'light' /usoara/. Un dejun pentru un elev de gradinita care propunea pana acum pana la 633 de calorii este redus in acest fel la 550 de calorii.

'Statele Unite ale Americii se confrunta cu o 'epidemie' de obezitate, iar o slaba igiena alimentara ameninta viitorul copiilor nostri', a declarat joi ministru agriculturii Tom Vilsack, cu ocazia prezentarii noilor norme.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...