Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mai putina sare si grasime: sua modifica meniurile scolare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Administratia americana a impus noi meniuri pentru cantinele scolare, reducand cantitatile de sare si de grasime si modificand astfel pentru prima data in 15 ani aceste norme de alimentatie, in contextul in care o treime dintre copii sunt deja sau sunt pe cale sa devina obezi, transmite France Presse citat de modernbuyer.ro .

Ministerul Agriculturii a facut noi recomandari alimentare pentru portiile de mancare distribuite in cantinele scolare, finantate din fonduri publice. Noile meniuri prevad „mai multe fructe, legume, paine integrala si lapte degresat”. Astfel, meniul tip ar urma sa inlocuiasca pastele cu spaghete din grau integral, mozzarella cu branza degresata, iar maioneza cu o versiune mai 'light' /usoara/. Un dejun pentru un elev de gradinita care propunea pana acum pana la 633 de calorii este redus in acest fel la 550 de calorii.

'Statele Unite ale Americii se confrunta cu o 'epidemie' de obezitate, iar o slaba igiena alimentara ameninta viitorul copiilor nostri', a declarat joi ministru agriculturii Tom Vilsack, cu ocazia prezentarii noilor norme.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...