Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În mai se deschide prima sesiune pentru proiecte europene

Autor: Meat MIlkluni, 13 ianuarie, 2014

Fondurile europene și subvențiile nu vor întârzia să intre în conturile fermierilor în 2014, a dat astăzi asigurări ministrul Daniel Constantin.

Oficialul a anunțat că ”prima sesiune de proiecte ce vor putea fi depuse pentru finanțare europeană va fi pentru fermele de producție”, iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi primele dosare începând cu luna mai, notează Agrointel.

Asta din cauză că strategia pentru 2014-2020 urmează a fi re-trimisă Comisiei Europene în luna februarie și ar primi aprobare finală în iunie-iulie. Chiar și așa, din mai, MADR va deschide prima sesiune de proiecte pe răspunderea instituției, a declarat Constantin la emisiunea Viața Satului de pe TVR 1.

Daniel Constantin a mai spus și că există banii necesari finanțării fermierilor (subvenții și fonduri europene), fiind deja aprobat un ”împrumut de 6,5 miliarde de lei din rursele de la trezorerie”. ”Nu ne facem griji legate de acești bani. Sumele pe care le-am împrumutat anul trecut în primăvară s-au întors în țară și la buget până la finele anului trecut”, a explicat ministrul agriculturii. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...