Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Majorare a pretului la carnea de pasare cu cel putin 15 procente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de pasari din Romania solicita ajutorul autoritatilor pentru a putea evita o majorare a preturilor la carnea de pasare cu cel putin 15%, din cauza costurilor ridicate de productie inregistrate in aceasta perioada, informeaza Agroinfo.ro, citand Agerpres.

Sistemul avicol din Romania este in suferinta din cauza preturilor ridicate la furaje, care au crescut cu 25-30% in aceasta perioada, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Furajele reprezinta 60% din costul carnii de pasare, iar crescatorii sunt nevoiti sa creasca pretul cu cel putin 15%, respectiv cu 1 leiukg carcasa, pentru a putea continua sa functioneze. Daca in prezent vindem la poarta fermei cu un pret de 7,4 lei/kg carcasa, acesta ar trebui sa creasca la 8,4 lei, ceea ce inseamna ca va ajunge in piata la 11,5 lei/kg. Din pacate nu cred ca puterea de cumparare a romanilor poate suporta o astfel de crestere, desi tot ceea ce noi cumparam este in euro, respectiv cerealele, energia, gazele, dar in piata vindem in lei, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Presedintele UCPR considera ca autoritatile trebuie sa gaseasca o solutie pentru mentinerea preturilor in piata, dar si pentru a-i ajuta pe producatori, una dintre acestea fiind impartirea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) intre statul roman si producatori.

Propunerea noastra este de a lasa o parte din TVA la producatori, in conditiile in care Fondul Monetar International (FMI) nu a aprobat reducerea TVA la alimente. Daca vom dispune de un procent din TVA, ideal ar fi de 10%, consider ca ar fi o masura benefica, nu numai pentru producatori pentru ca si-ar putea continua activitatea, ci si pentru consumatori deoarece preturile la carnea de pasare ar ramane neschimbate, a explicat presedintele UCPR.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...