Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Majorare a pretului la carnea de pasare cu cel putin 15 procente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de pasari din Romania solicita ajutorul autoritatilor pentru a putea evita o majorare a preturilor la carnea de pasare cu cel putin 15%, din cauza costurilor ridicate de productie inregistrate in aceasta perioada, informeaza Agroinfo.ro, citand Agerpres.

Sistemul avicol din Romania este in suferinta din cauza preturilor ridicate la furaje, care au crescut cu 25-30% in aceasta perioada, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Furajele reprezinta 60% din costul carnii de pasare, iar crescatorii sunt nevoiti sa creasca pretul cu cel putin 15%, respectiv cu 1 leiukg carcasa, pentru a putea continua sa functioneze. Daca in prezent vindem la poarta fermei cu un pret de 7,4 lei/kg carcasa, acesta ar trebui sa creasca la 8,4 lei, ceea ce inseamna ca va ajunge in piata la 11,5 lei/kg. Din pacate nu cred ca puterea de cumparare a romanilor poate suporta o astfel de crestere, desi tot ceea ce noi cumparam este in euro, respectiv cerealele, energia, gazele, dar in piata vindem in lei, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Presedintele UCPR considera ca autoritatile trebuie sa gaseasca o solutie pentru mentinerea preturilor in piata, dar si pentru a-i ajuta pe producatori, una dintre acestea fiind impartirea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) intre statul roman si producatori.

Propunerea noastra este de a lasa o parte din TVA la producatori, in conditiile in care Fondul Monetar International (FMI) nu a aprobat reducerea TVA la alimente. Daca vom dispune de un procent din TVA, ideal ar fi de 10%, consider ca ar fi o masura benefica, nu numai pentru producatori pentru ca si-ar putea continua activitatea, ci si pentru consumatori deoarece preturile la carnea de pasare ar ramane neschimbate, a explicat presedintele UCPR.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...