Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Majorarea accizelor la combustibil va afecta agricultura

Autor: Meat MIlkmarți, 10 decembrie, 2013

Preşedintele României, Traian Băsecu, a declarat aseară, în declaraţia de presă de la Paltul Cotroceni că şi sectorul agricol va grav afectat de impunerea de accize, iar România nu va rămâne competitivă din punct de vedere al transportatorilor şi al consumurilor energetice.

„Marea problemă a Uniunii, în ansamblul ei, din punct de vedere al competitivităţii, este costul energiei, fie că vorbim de benzină, fie că vorbim de motorină, fie că vorbim de energie electrică sau de gaze”, spune preşedintele Băsescu. Potrivit acestuia, nicio economie nu rămâne competitivă dacă nu reuşeşte să aibă un preţ competitiv la energie.

„Om fi competitivi în UE, aşa cum suntem acum, dar dacă punem accize sigur ne micşorăm competitivitatea din punct de vedere al transporturilor, din punct de vedere al agriculturii, din punct de vedere al întreprinderilor mici şi mijlocii ş.a.m.d. Deci, este un lucru la care ţin foarte mult şi sunt extrem de conştient de faptul că orice creştere a preţului la energie reduce competitivitatea, închide locuri de muncă”, a explicat Traian Băsescu poziţia domniei sale faţă de creşterea accizei la motorină şi benzină. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...