Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mănăstireanu: Rusia a interzis ce nu are!

Autor: Meat MIlkjoi, 7 august, 2014

Referitor la ştirea conform căreia Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) a remis un comunicat de presa prin care informeaza ca a suspendat, începând de miercuri, 6 august 2014, importurile de carne de vacă şi bovine vii din România, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face următoarele precizări:

Autorităţile ruse interzic ceva ce nu există. România nu are relaţii comerciale de acest gen cu Federaţia Rusă. România nu exportă bovine, carne de bovine şi produse din carne de bovine în Federaţia Rusă.

Începând cu anul 1995, în România nu a fost înregistrat nici un caz de formă clasică sau atipică de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB), până la recenta depistare a acestui caz izolat.

Forma atipică de ESB depistată în ţara noastră este un caz izolat şi nu o epidemie. Autorităţile romane investighează în acest moment condiţiile în care acest caz a apărut şi informează în permanenţă organizaţiile internaţionale în domeniu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), a acordat Romaniei în luna iunie a acestui an, certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru ESB.

Romania a efectuat teste pentru supravegherea ESB in ultimii 19 ani astfel: – 2.905 teste histopatologice în perioada1995 – 2002,

– 868.246 de probe, analizate prin metoda testării rapide în perioada 2002 – 2013, toate cu rezultate negative. (Biroul de Presa al ANSVSA)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...