Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Marcel Andrei: „Rasele metisate de ovine se vând mai bine pentru procesare și consum”

Autor: Meat MIlkjoi, 20 martie, 2014

Gurmanzi recunoscuţi, majoritatea românilor nu concep sărbătorile pascale fără preparatele tradiţionale din carne de miel. Şi cum agricultura încearcă pe cât posibil să ţină pasul cu timpurile moderne, mulţi crescători s-au adaptat cerinţelor pieţei şi le vând românilor dar şi străinilor atât miei româneşti cât şi metişi obţinuţi din incrucişarea raselor noastre cu rase de carne aduse din străinătate. Rezultatele sunt spectaculoase iar cererea pentru astfel de miei, în continuă creştere.

Metişi cu rase nemţeşti, austriece sau din Africa de Sud sunt preferatii tuturor. Marcel Andrei, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine din judeţul Sibiu şi renumit crescător de oi, face încrucişări de câţiva ani buni. A început cu încrucişarea ţurcanei româneşti cu rasa cap negru german, cu care este deja la a treia generaţie, şi are rezultate foarte bune.

„Rezultă un miel care e cu mult mai valoros, structura carcasei e deosebită faţă de ceea ce avem la ţurcană, şi se caută mai bine pentru că ţurcana noastră nu are carnea pe care o au rasele de carne. Clasificarea carcasei la miel se face în funcţie de mărimea cotletului şi la rasele de carne avem cotletul pe când la ţurcana noastră nu-l avem, nemipunând faptul că sporul în greutate diferă.

Dacă la ţurcană avem un spor undeva la 100-150 de grame pe zi, aici am exemplare unde am avut şi 300-350 de grame spor pe zi, dublu faţă de ceea ce avem la rasa noastră”, a adăugat Marcel Andrei. (Mai multe, pe www.adevarul.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...