Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marchiza de worcester data in judecata de smithfield

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Romania libera, Marchiza de Worcester a produs un film in care acuza proprietari fermelor gigantice de faptul ca promoveaza practici incorecte si ca produc alimente daunatoare pentru sanatatea oamenilor. De asemenea, ea vorbeste in acest film si despre impactul daunator al dejectiilor produse de fermele industriale asupra mediului inconjurator.

Una dintre companiile vizate de Tracy de Worcester este Smithfield, care a inceput o actiune in instanta impotriva aristocratei britanice. „Aceste companii produc o cantitate imensa de dejectii, care otravesc aerul si solul. Practic, isi externalizeaza costurile pe care le-ar avea cu gestionarea acestor dejectii care sunt foarte toxice. Costurile sunt pasate comunitatii, astfel ca fermele gigantice isi permit sa livreze pe piata carne foarte ieftina, care scoate de pe piata micii producatori”, a spus Tracy de Worcester.

Ca urmare a difuzarii acestui documentar-ancheta, Smithfield a dat-o in judecata, la Londra, pe Marchiza. In contracararea acuzatiilor, Smithfield afirma ca respect toate regulile de mediu si ca are programe bine puse la punct in acest sens, inclusive cele de siguranta alimentara.

Deja, ideea de sprijinire a micilor fermieri a strans o serie de sustinatori, cum ar fi reprezentantii Centrului Ratiu pentru Democratie ori cei ai Asociatiei Slow Food Transilvania. „Noi am initiat festivalul Transilvania Fest, care a fost la inceput Turda Fest, tocmai in ideea de a-i sprijini pe micii fermieri si pe micii mestesugari locali, care nu au unde sa isi vanda produsele”, a spus Indrei Ratiu, presedintele Centrului Ratiu pentru Democratie din Turda si fiul regretatului lider al PNTCD, Ion Ratiu.

De asemenea, Asociatiei Slow Food Transilvania a initiat prima scoala de vara din domeniul gastronomiei, care are loc in Muntii Apuseni. In plus, o serie de tineri care studiaza agricultura, alimentatia ori gastronomia in universitati occidentale au inceput sa vina in Transilvania, pentru a descoperi patrimoniul culinar local. Membrii aristocratiei britanice spun ca Romania este una dintre tarile care inca mai poate evita repetarea greselilor pe care le-au facut multe dintre tarile occidentale.

ªi asta desi marile ferme industrializate care cresc porci, vite ori pasari au castigat deja o cota mare din piata romaneasca a alimentelor.
In opinia marchizei de Worcester, situatia de pe actuala piata a alimen¬telor are consecinte grave pe termen lung asupra sanatatii oamenilor. Ea spune ca multe persoane ajung sa sufere de obezitate ori de cancer, ca urmare a faptului ca au ajuns sa consume prea multa carne. Avem prea multa carne ieftina, de aceea nu mai consumam legume ori cereale”, a spus marchiza britanica.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...