Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marea britanie introduce inscrierea tarii de origine pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Guvernul Marii Britanii a anuntat ieri, 7 noiembrie, planurile sale de a introduce tara de origine pe etichetele produselor din carne.

Propunerea este una dintre schimbarile normelor de etichetare a produselor alimentare de catre Departamentul Mediului Inconjurator, Alimentelor si Afacerilor Rurale (Defra), care a declarat ca a impus etichetare mai corecta in toata UE si incepe prin a implementa aceste reguli in Marea Britanie.

Cu toate acestea, Defra a adaugat ca adoptarea obligatorie a tarii de origine pe eticheta este subiectul normelor Comisiei Europene.

Ministrul Agriculturii, David Heath a declarat: Guvernul insista pe aceste reguli pentru a le usura munca cumparatorilor de a lua decizii mai informati pentru ei insisi si pentru familiile lor. Ne-am luptat mult si greu in Europa pentru a avea o etichetare mai corecta pentru ca oamenii sa realizeze ceea ce mananca.

Alte schimbari in etichetarea produselor alimentare includ cerinte pentru procesatori de a mentiona daca produsele contin ulei de palmier sau alte impuritati, precum si de a oferi sfaturi privind alergenii in cazul magazinelor de prezentare a produselor alimentare.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...