Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marea britanie introduce inscrierea tarii de origine pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Guvernul Marii Britanii a anuntat ieri, 7 noiembrie, planurile sale de a introduce tara de origine pe etichetele produselor din carne.

Propunerea este una dintre schimbarile normelor de etichetare a produselor alimentare de catre Departamentul Mediului Inconjurator, Alimentelor si Afacerilor Rurale (Defra), care a declarat ca a impus etichetare mai corecta in toata UE si incepe prin a implementa aceste reguli in Marea Britanie.

Cu toate acestea, Defra a adaugat ca adoptarea obligatorie a tarii de origine pe eticheta este subiectul normelor Comisiei Europene.

Ministrul Agriculturii, David Heath a declarat: Guvernul insista pe aceste reguli pentru a le usura munca cumparatorilor de a lua decizii mai informati pentru ei insisi si pentru familiile lor. Ne-am luptat mult si greu in Europa pentru a avea o etichetare mai corecta pentru ca oamenii sa realizeze ceea ce mananca.

Alte schimbari in etichetarea produselor alimentare includ cerinte pentru procesatori de a mentiona daca produsele contin ulei de palmier sau alte impuritati, precum si de a oferi sfaturi privind alergenii in cazul magazinelor de prezentare a produselor alimentare.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...