Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marea britanie introduce inscrierea tarii de origine pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Guvernul Marii Britanii a anuntat ieri, 7 noiembrie, planurile sale de a introduce tara de origine pe etichetele produselor din carne.

Propunerea este una dintre schimbarile normelor de etichetare a produselor alimentare de catre Departamentul Mediului Inconjurator, Alimentelor si Afacerilor Rurale (Defra), care a declarat ca a impus etichetare mai corecta in toata UE si incepe prin a implementa aceste reguli in Marea Britanie.

Cu toate acestea, Defra a adaugat ca adoptarea obligatorie a tarii de origine pe eticheta este subiectul normelor Comisiei Europene.

Ministrul Agriculturii, David Heath a declarat: Guvernul insista pe aceste reguli pentru a le usura munca cumparatorilor de a lua decizii mai informati pentru ei insisi si pentru familiile lor. Ne-am luptat mult si greu in Europa pentru a avea o etichetare mai corecta pentru ca oamenii sa realizeze ceea ce mananca.

Alte schimbari in etichetarea produselor alimentare includ cerinte pentru procesatori de a mentiona daca produsele contin ulei de palmier sau alte impuritati, precum si de a oferi sfaturi privind alergenii in cazul magazinelor de prezentare a produselor alimentare.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...