Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marea britanie introduce inscrierea tarii de origine pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Guvernul Marii Britanii a anuntat ieri, 7 noiembrie, planurile sale de a introduce tara de origine pe etichetele produselor din carne.

Propunerea este una dintre schimbarile normelor de etichetare a produselor alimentare de catre Departamentul Mediului Inconjurator, Alimentelor si Afacerilor Rurale (Defra), care a declarat ca a impus etichetare mai corecta in toata UE si incepe prin a implementa aceste reguli in Marea Britanie.

Cu toate acestea, Defra a adaugat ca adoptarea obligatorie a tarii de origine pe eticheta este subiectul normelor Comisiei Europene.

Ministrul Agriculturii, David Heath a declarat: Guvernul insista pe aceste reguli pentru a le usura munca cumparatorilor de a lua decizii mai informati pentru ei insisi si pentru familiile lor. Ne-am luptat mult si greu in Europa pentru a avea o etichetare mai corecta pentru ca oamenii sa realizeze ceea ce mananca.

Alte schimbari in etichetarea produselor alimentare includ cerinte pentru procesatori de a mentiona daca produsele contin ulei de palmier sau alte impuritati, precum si de a oferi sfaturi privind alergenii in cazul magazinelor de prezentare a produselor alimentare.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...