Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Marea Britanie: Un nou scandal al cărnii de cal importate din România

Autor: Meat MIlkvineri, 1 noiembrie, 2013

Un lot de conserve conținând carne feliată de vită a fost retras de la vânzare în două rețele de magazine din Marea Britanie în urma detectării de ADN de cal. Conservele erau produse în România în ianuarie 2013, relatează joi Sky News.

Agenția pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA) a anunțat că loturile de conserve produse în România în luna ianuarie a acestui an au fost livrate rețelelor de magazine Home Bargains și Quality Save de pe teritoriul britanic.

Declarația FSA confirmă că pachetele de 320 de grame având scris pe etichetă “Carne feliată de vită în sos” conțineau între 1% și 5% ADN de cal.

Prezența ADN-ului de cal a fost identificată în timpul unui test de rutină realizat de specialiștii FSA din Consiliul districtului Lincolnshire menit să verifice eventuala prezență a fenilbutazonei, o substanță analgezică.

Potrivit FSA, loturile respective de conserve au fost retrase de la vânzare deoarece carnea de cal nu figura pe lista ingredientelor de pe etichetă. Produsele aveau ca dată de expirare ianuarie 2016, adaugă sursa citată. (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...