Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa

Autor: Nora Marinjoi, 7 martie, 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.

 

Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii, cele două firme vor instala o linie de procesare de 15.000 de păsări pe oră, deoarece Cranswick își propune să opereze „cel mai eficient proces din Marea Britanie și Europa”.

 

Marel va furniza toate mașinile și tehnologia de la manipulare a pasarilor. Unele dintre instalațiile de echipamente vor include ATLAS, despre care oficialii Marel au susținut că este cea mai avansată și mai umană tehnologie de manipulare a păsărilor vii din lume. Alte aplicații ale echipamentelor includ sistemele Nuova, LineLink, RoboBatcher, SensorX și Thigh Fillet System. Directorul de vânzări și marketing Arie Tulp, de la Marel, a declarat că, alături de Cranswick, vor construi o „fabrică magnifică”.

 

„Managementul Cranswick dorește să atingă cele mai înalte niveluri de performanță, concentrându-se pe produse de calitate superioară. Cu ultimele noastre dezvoltări și soluții de vârf, putem face cu adevărat acest lucru „, a spus Tulp.

 

„Ne-am asigurat că fiecare pas al procesului se poate ocupa confortabil de performanțele ridicate. Cranswick va putea procesa la niveluri optime de eficiență, păstrând în același timp un control deplin asupra celor mai înalte standarde de calitate. Nu vor exista compromisuri. Configurația aleasă va ajuta cu siguranță Cranswick să devină primul procesor din Marea Britanie. Potrivit Global Meat News, Cranswick a fost recent apreciat pentru practicile sale de bunăstare a animalelor în ultimul raport al raportului „Business Benchmark on Welfare Animal Welfare”.

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...