Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marex, aproape de faliment!

Autor: Meat MIlkluni, 21 iulie, 2014

Imperiul Marex Brăila, al doilea cel mai mare crescător de porci de pe piaţa locală, un grup controlat de familiile de antreprenori Moraru, Lupaşcu şi Preda, face primul pas spre faliment după ce administratorii judiciari au propus această măsură pe fondul lipsei de lichidităţi, transparenţă şi ca urmare a gradului mare de îndatorare, informează editia de azi a ZfCorporate.

Companiile Marex şi Vegetal Trading, aflate în insolvenţă, au datorii cumulate ce depă­şesc 100 milioane de euro, iar un eventual fa­li­ment ar fi cea mai mare prăbuşire din industria cărnii din ultimul deceniu.

„De la declararea insolvenţei, în contul unic de de insolvenţă nu au intrat suficiente li­chi­dităţi nici măcar pentru a plăti hrana ani­ma­le­lor sau pentru a asigura plata utili­tăţilor. Si­tuaţia de acum poate fi explicată prin in­ves­ti­ţiile făcute înainte de criză care nu s-au bazat pe principii obiective“, a spus avocatul Ta­tiana Ma­nolache de la Prime Insolv Prac­tice, ad­ministratorul judiciar al firmei Marex Brăila.

Administratorii judiciari (Prime Insolv Prac­tice în consorţiu cu Sierra Quadrant pentru Marex şi Sierra Quadrant pentru Ve­getal Trading) au propus intrarea în faliment, însă mişcarea este doar un prim pas în cadrul unei proceduri ce poate fi oprită de către cre­ditori, dar poate fi şi contestată de către acţio­narii celor douăcompanii. Dosarul va ajunge în faţa judecătorilor în luna septembrie, atunci când ar urma să fie o luată o primă decizie pe această temă. (Mai multe, pe www.zfcorporate.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...