Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marex a intrat în insolvenţă cu datorii de 100 milioane de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 mai, 2014

Companiile Marex şi Ve­ge­tal Trading, care formează cel mai mare complex de creştere şi procesare a porcilor, cu capital românesc, au intrat în insolvenţă la pro­pria cerere după ce iniţial BCR a depus o cerere în acest sens. Printre cei mai mari creditori ai grupului Marex se regăsesc Banc­post şi Banca Românească, potrivit ZfCorporate..

 

„A fost o problemă exclusiv de lichiditate pe termen scurt. BCR mi-a restrâns o linie de credit de 30-40 milioane de lei. Am intrat în impas şi totul s-a dezvoltat ca un bulgăre de zăpadă“, spune Marin Moraru, directorul general şi fondatorul grupului Marex din Brăila. Reprezentanţii BCR nu au comentat ieri în niciun fel pe marginea acestor informaţii.

 

Insolvenţa Marex arată impactul pentru companiilelocale al reducerii cu 20% a expunerii pe România de către băncile străine în ultimii cinci ani. Numai BCR şi-a redus soldul de credite cu 22,7% în ultimii doi ani, ceea ce a însemnat un minus de finanţare de 2,5 mld. euro.

 

„Băncile nu au reluat creditarea la modul serios chiar dacă declarativ unele afirmă că o fac. Problema este că băncile nu se vor putea concentra pe creditare atâta timp cât continuă să aibă credite neperformante în ogradă“, spune analistul economic Matei Păun. (Cf: http://www.zf.ro/companii/grupul-marex-a-intrat-in-insolventa-cu-datorii-de-100-mil-euro-din-cauza-lipsei-de-lichiditati-12636868) 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...