Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Maria Damanaki: Pescuitul ilegal e o mare problemă

Autor: Meat MIlkvineri, 31 ianuarie, 2014

(Mediafax) Pescuitul ilegal reprezintă în continuare o problemă în Marea Neagră, a declarat, joi, comisarul european pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, Maria Damanaki, precizând că regiunea duce lipsă de strategii, idei noi şi investiţii.

„Situaţia mediului marin este departe de a fi ideală, şi spun asta într- un mod delicat. Infrastructura de transport este încă slabă, de exemplu nu putem traversa uşor Marea Neagră pentru a putea avea turism pe coaste sau pentru a desfăşura alte activităţi economice”, a declarat Maria Damanaki, la conferinţa„Dezvoltarea durabilă a economiei albastre a Mării Negre. Intensificarea cooperării marine şi maritime”, organizată la Bucureşti de MAE şi CE.

Comisarul a mai adăugat că o provocare importantă pentru statele riverane rămâne „stoparea pescuitului ilegal”. În acest sens, ea a făcut apel la îmbunătăţirea stocurilor de peşte din Marea Neagră. „Dacă vom continua în acest mod, nu va mai exista peşte în Marea Neagră pentru copiii noştri”, a avertizat comisarul grec.

Aceasta a anunţat iniţierea de către CE a un proiect de asistenţă tehnică dedicat integrării afacerilor maritime la Marea Neagră, în valoare de 1,5 milioane euro, şi a spus că acum statele riverane trebuie să vină cu proiecte. „Paşii înainte importanţi nu pot veni de la Bruxelles, ci din această regiune. Vă rog, ajutaţi-ne să creăm o dezvoltare mai bună pentru Marea Neagră!”, a conchis Damanaki.

Conferinţa de la Bucureşti reuneşte reprezentanţi din domeniul public şi privat ai tuturor statelor membre din regiunea Mării Negre: Bulgaria, Rusia, Turcia, Moldova, Ucraina şi Georgia, precum şi reprezentanţi ai principalelor organizaţii regionale.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...