Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Maria Trading își face fermă de berbecuți pentru carne

Autor: Meat MIlkvineri, 8 martie, 2013

Compania Maria Trading, o afacere de 34,5 mil. euro/ an, parte a grupului Maria deţinut de mai mulţi oameni de afaceri de origine libaneză, construieşte în Dragalina, judeţul Călăraşi, o fermă de 27.000 de capete de ovine pentru carne, potrivit informaţiilor dintr-un dosar înaintat Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, scrie ZF.

„Prin proiect se vor construi şase grajduri pentru ovine, o bucătărie furajeră şi un filtru sanitar. Capacitatea totală va fi de 27.000 de capete de ovine”, se menţionează în dosar.

Informaţiile publice nu fac referire la valoarea acestei investiţii, însă datele din piaţă arată că valoarea unui astfel de proiect se ridică la 2-2,5 milioane de euro, iar valoarea animalelor din această fermă este de 250-300.000 euro.

Miza investiţiei în ferme de animale este crearea unui flux de producţie integrat având în vedere că Maria Trading deţine în Dragalina şi unul dintre cele mai mari abatoare de animale de pe piaţa locală.

Jihad El Khalil şi Youssef Laoun, doi dintre investitorii implicaţi în cadrul companiilor din grupul Maria, au fost identificaţi anul trecut de autorităţi ca fiind posibili lideri ai unei grupări care ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro bugetului de stat prin deduceri ilegale de TVA (mai multe pe zf.ro).

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...