Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marisan investește în dezvoltarea lanțului de magazine

Autor: Ilie Stoianjoi, 7 februarie, 2013

Grupul de firme format din companiile Maribo Prod Carn şi Filip Prod Carn, producători ai brandului de mezeluri Marisan, va deschide în acest an 10 magazine de mici dimensiuni. Astfel, reţeaua de retail a grupului va ajunge la 135 de unităţi, aceas­ta fiind şi una dintre cele mai extinse divizii de retail ale unui jucător de pe piaţa locală a mezelurilor, după cum afirmă zf.ro.

„Am deschis deja două magazine în ultimele două luni. În principiu până la sfârşitul anului ar trebui să fie 135 de magazine, un plus de zece faţă de anul trecut, dar vom mai închide din cele existente şi vom mai deschide altele. Strategia este mult mai prudentă decât în perioada 2008-2010”, spune Alexandru Anghel (38 de ani), CEO al Maribo Prod Carn.

Grupul Marisan a avut în ultimii ani una dintre cele mai agresive strategii de extindere în retail, o poziţie adoptată şi de alţi producători din industria locală a mezelurilor.

Într-o piaţa evaluată la 700-800 mil. euro anual, grupul Marisan a făcut anul trecut afaceri estimate la 35 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de 2011. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...