Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Marius Baciu-LAPAR: Un singur fond mutual

Autor: Meat MIlkluni, 28 octombrie, 2013

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) va depune la Ministerul Agriculturii, până la 1 martie 2014, dosarul de acreditare în vederea înfiinţării unui fond mutual pentru fermieri, a declarat joi preşedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu.

„Până la 1 martie 2014, vom depune la Ministerul Agriculturii dosarul de acreditare în vederea înfiinţării unui fond mutual, iar toţi cei care doresc să se înscrie au ca termen-limită 15 mai.

Procedura este simplă: trebuie doar completată o adeziune şi depusă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Dacă fermierul nu aderă la fondul mutual, va fi penalizat cu 80% din PNDC (plăţile naţionale directe complementare), deci din subvenţia guvernamentală, nu din cea europeană”, a spus Laurenţiu Baciu, referindu-se la prevederi legale.

Potrivit acestuia, prin crearea fondului mutual, vor fi soluţionate „unele dintre problemele pe care le au agricultorii şi pe care nicio guvernare nu le poate rezolva, şi anume despăgubirile de la secetă şi îngheţuri, care nu mai pot fi acordate pentru că sunt considerate ajutor de stat de către Uniunea Europeană. Practic, ar fi ca o umbrelă ce-i va ocroti pe fermieri de efectele unor evenimente nedorite”, a subliniat preşedintele LAPAR.(Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...