Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Maşina Hagie, vedeta IKR România

Autor: Meat MIlkmiercuri, 6 noiembrie, 2013

Ca noutăţi pentru fermierii români, IKR România prezintă la IndAgra 2013 noi modele de combinatoare şi grape cu discuri compacte produse de firma Dondi. Piesa de rezistenţă din standul IKR România rămâne însă maşina autopropulsată multifuncţională Hagie, de mare productivitate, utilizată pentru erbicidat, fertilizat şi castrat porumb, produsă în SUA.

Maşina de erbicidat Hagie are caracteristici tehnice pe care nu le oferă nici un alt furnizor: este o maşină multifuncţională, care, spre deosebire de alte maşini de erbicidat, poate utiliza şi fertilizator lichid pe care îl injectează în sol, nu îl distribuie la suprafaţa solului. Având o construcţie modulară, poate fi uşor transformată în maşină de fertilizat (prin înlocuirea rampei de stropire cu bara de fertilizare NTB) sau în maşină de castrat porumb (prin adăugarea cadrului de tăiere).

Ca şi variante constructive, maşinile Hagie pot avea capacităţi între 4.000 şi 6.000 litri, lăţimi de lucru de la 28 m la 36 m, garda la sol constantă de cca. 2 m, iar puterea motorului – între 200 şi 300 CP, noteaza Agroinfo.

Performanţele tehnice unice, foarte ridicate, permit lucrul cu viteză mare, de 32 km/oră, adică cel puţin dublă faţă de oricare altă maşină de erbicidat, iar pompa pentru erbicidare are debitul de 950 l/min., de cca. trei ori mai mare decât la alte maşini autopropulsate, conferind astfel posibilitatea de a erbicida suprafeţe imense într-un interval de timp extrem de scurt.

„Modelul 2014 vine cu inovaţii precum măsurarea dimensiunii picăturilor rezultate în urma erbicidiării, iar maşinile sunt pregătite din standard cu sistemul auto-steering, care înseamnă conducerea maşinii de către GPS, şi care este din ce în ce mai cerut şi de către fermierii români”, ne-a spus Lucian Dehelean, director general IKR România. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...