Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mașini de ambalare în saci

Autor: Nora Marinmiercuri, 26 iulie, 2017

Viking Masek este o companie cu triplu acționariat, american, britanic și ceh, oferind procesatorilor de carne din Uniunea Europeană dar și din Statele Unite echipamente de cea mai înaltă calitate. Iată ultimele noutăți ace acestui producător de utilaje de ambalare.

 

VFFS M400

 

Mașina de ambalare VFFS M400 este deosebit de versatilă, fiind ideală pentru ambalarea în saci a peștilor, păsărilor și cărnii, formând mai multe tipuri de saci și putând funcționa fără probleme în medii umede. M400 este o mașină robustă, construită din oțel inoxidabil, capabilă să ruleze pungi mari, de până la 400 mm lățime și 500 mm lungime. Având o mare capacitate, într-o singură cursă, M400 este o mașină de umplere și etanșare de înaltă performanță, care oferă flexibilitatea designului modular deschis. Fasciculul cu acțiune rapidă realizează 100 de saci pe minut. Flexibil și funcțional, M400 îmbină viteza incredibilă, cu eficiența și economia, într-o singură linie de ambalare.

 

Caracteristici:

 

-Diametrul maxim al rolei: 450 mm

-Lățimea maximă a rolei: 820 mm

-Greutate: 1.100 kg-2.425 kg

-Cerințe de aer: 6 bari (15-18 SCFM/90 PSI)

-Alimentare: 6 kVA (480 V, trei faze, 60 Hz, 20 AMPS)

-Ramă din oțel inoxidabil robust

-Acționare mecanică directă

-Controale Siemens sau Allen Bradley

-Cerințe minime de întreținere

-Traiectorie scurtă de film

-Amprentă mică a mașinii

-Curele de tragere cu autocentrare

-Aer de răcire cu etanșare la capăt

-Deflatori de sac și encoder

-Ușă de protecție triplă

-Detectarea obstrucției maxilarului

-Memorie pentru 100 de tipuri de produs

 

VFFS ES400

 

Conceput pe principiul”Uultra-food Safety”, VFFS ES400 rezistă celor mai dure proceduri de spălare, pentru ambalarea carnii proaspete, a fructelor de mare și a cărnii de pasăre.

 

ES400 este construită din oțel inoxidabil, fiind prevăzută cu servomecanism, având un design igienic superior și o construcție robustă. Acest bagger vertical de ultimă generație dispune de panouri electrice și pneumatice înclinate și un design deschis pentru ușurința în curățare. Întreținerea echipamentului e minimă, iar costurile reduse.

 

Caracteristici:

 

-Diametru maxim de rolă: 450

-Lățimea maximă a rolei: 850

-Greutate: 1.225 kg-2.700 kg

-Presiunea aerului: 6 bari (20 SCFM/90 PSI)

-Alimentare: 8.4 kVA (480 V, trei faze, 50/60 Hz Hz, 20 AMPS)

-Sistem de control Siemens sau Allen Bradley

-Ramă unghiulară robustă, din oțel inoxidabil de 45

-Acționare servo

-Două carcase electrice și pneumatice separate IP66

-Tavă de scurgere

-Urmărirea automată a filmului

-Masă de îmbinare rapidă a filmului

 

Viking-6S-320

 

”Spre deosebire de competitori, pe seria Viking au fost încorporate tehnologii care utilizează cele mai recente componente Allen Bradley și servo-drive-uri, pentru a îmbunătăți performanța și a crește producția cu până la 50%.

 

Diferind de mașinile de umplere și etanșare verticale, care folosesc folie rulantă, noua noastră linie de mașini de ambalare umple și sigilează pungi deja preambalate, astfel încât nu este necesar o linie rulantă. Rezultatul final este că produsul ambalat arată modern, oferă confort și se diferențiază la raft.

 

Mașina de umplere și etanșare cu pungă rotativă este ideală pentru ambalarea peștelui brut, a păsărilor de curte sau a produselor din carne, într-o varietate de pungi pre-made, sigilând pungi personalizate pre-made, una câte una, la viteze de până la 60 de cicluri pe minut.

 

Viking-8SD-220

 

Modelul este prevăzut cu tehnologie Allen Bradley cu platformă de comandă servo, control PLC cu ecran tactil colorat, cadru din oțel sudt, extrem de durabil. Memoria parametrilor de producție, inclusiv mărimea gripperului, viteza mașinii, temperatura de etanșare și volumul de umplere, asigură o ambalare ideală.

 

Detectarea prezenței pungii, fără umplere, fără etanșare, oferă comoditate în operare, iar deblocarea se face cu Ghidaj de sârmă sau bare de împingere. Stația de alimentare are sistem automat de dezoxidare. Procesul de etanșare în două etape asigură etanșarea curată.

 

Umplerea produsului poate fi integrată cu cântare multi-head, sistem volumetric de umplere, siguranță cu fixare integrală, stație de presare pentru lichid sau pastă, dispozitiv de deschidere cu fermoar.

 

Design curat în locație • Recipient extins pentru sac • Codificare dată: Imprimare cu jet de cerneală, transfer termic • Controlul calității: detector de metale, inspecție cu raze X • Duză de aspirare a prafului și colector de praf • Dispozitiv de decantare • Conectivitate Ethernet • Structură de spălare (IP65 sau IP66) Sistemul de respingere a sacului • Evacuarea în picioare.

 

Viking-8SQ-285 Qadruplex

 

Seria mașinilor de ambalare Viking-8SQ-285 Quadruplex umple și sigilează pungi speciale, la viteze de până la 200 de cicluri pe minut, fiind echipată cu două mese rotative pe o singură platformă, pentru a umple până la 4 pungi pre-made, o dată, cu o lățime de până la 285 mm fiecare.

 

Caracteristici:

 

-Codificare dată: Imprimare cu jet de cerneală, transfer termic

-Controlul calității: detector de metale, inspecție cu raze X

-Duză de aspirare a prafului și colector de praf

-Dispozitiv de decantare

-Conectivitate Ethernet

-Structură de spălare (IP65 sau IP66)

-Sistem de respingere a sacului

-Evacuare verticală

(Sursa: www.vikingmasek.com)

Standardele tehnologiei de ambalare vor fi unificate de o Comisie Tehnică Internațională
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 august 2018

Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk, a fost înființată sub președinție italiană, Comisia Tehnică Internațională ISO/TC 313 Packaging Machinery. Noul organism va fi responsabil de elaborarea și unificarea standardelor internaționale pentru instalațiile și mașinile de ambalat. Andrea Malagoli, vicepreședinte al...

Tendințe în ambalarea cărnii proaspete destinate retail-ului
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 27 iulie 2018

Ambalarea cărnii implică extinderea duratei de conservare, prin întârzierea activității bacteriilor de degradare, a proceselor oxidative și a modificărilor în proprietățile senzoriale, cum ar fi culoarea și aroma. Pornind de la aceste cerințe obligatorii, să spunem că folosirea caserolelor  sau a ambalării centralizate a cărnii...