Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Măsura 215, aproape inaccesibilă pentru fermele noi

Autor: Meat MIlkmarți, 17 decembrie, 2013

Fermele de porci noi din România nu pot accesa fondurile alocate pentru bunăstarea animalelor, prin măsura 215, chiar dacă au făcut investiţii mari din fonduri propii, din cauză că banii disponibli pentru acest sector sunt prea puţini.

„Acum sunt 27 de ferme noi care trebuie să intre în sistem, iar lună de lună apar ferme noi, pentru că sunt investiţii în derulare. Nu rezolvă nimic ministerul prin reducerea banilor altor ferme mari, ca să intrăm noi în sistem. Noi încercăm să obţinem o cale de a se suplimenta aceste sume pentru fermele noi”, a  declarat Mihai Lungu, directorul executiv al Asociaţiei Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suin (AFISS), citat de Agerpres.

Suma fixă de 56 de milioane de euro alocată anual sectorului suin, este prea mică şi va duce la oprirea investiţiilor în aceată ramură agricolă, este de părere Mihai Lungu.

„MADR a aflat cu stupoare că sunt ferme noi care apar lună de lună în România şi care nu pot să acceseze programul de bunăstare şi practic sunt scoase astfel de pe piaţă. Felul în care funcţionează această măsură pe bunăstare a pus o stavilă la dezvoltarea sectorul suin în România. Practic, prin stabilirea unei sume fixe pe an de 56 de milioane de euro, la bunăstare, România a decis ca acest sector să rămână la acelaşi nivel în sectorul de îngrăşare şi acesta este motivul pentru care continuăm să importăm şi avem probleme pe piaţă”, a declarat acesta.

Potrivit directorului executiv al AFISS, sectorului suin i-ar  trebui imediat 70 milioane de euro, bani care ar trebui să se dubleze pentru creşterea acestei ramuri agricole. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...