Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Masuri extinse in cazul focarului de gripa aviara din letea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Medicii veterinari supravegheaza populatiile de pasari domestice din toate gospodariile particulare din comuna tulceana C.A. Rosetti, ca o masura suplimentara de prevenire a aparitiei unor noi probleme, dupa ce s-a confirmat suspiciunea de gripa aviara aparuta in satul Letea. Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat pentru Agerpress ca medicii veterinari verifica si starea de sanatate a pasarilor domestice din localitatile Cardon, C.A. Rosetti si Sfistofca, pana in prezent neaparand noi suspiciuni cu virusul gripei aviare H5N1.

In continuare se executa dezinfectia celor doua gospodarii din Letea in care s-au gasit pasarile ce purtau virusul gripei aviare, procedurile vizand trei etape. Acestea vor fi urmate, la un interval de trei saptamani, de aducerea puilor santinela, iar daca probele care se vor preleva de la acestia vor confirma faptul ca nu mai sunt probleme, focarul din Letea va fi declarat inchis, a afirmat Vasile Gudu.

Probele prelevate de la patru pasari domestice din doua gospodarii particulare din satul Letea releva, in urma analizelor efectuate in Laboratorul Sanitar-Veterinar din Tulcea, prezenta virusului H5N1. Analizele au fost reconfirmate si de laboratorul de specialitate din Bucuresti iar autoritatile tulcene au demarat punerea in practica a procedurilor prevazute in planul antiepizootic.

Primul focar de gripa aviara din Romania a fost inregistrat pe 7 octombrie 2005, in localitatea tulceana Ceamurlia de Jos, virusul H5N1 raspandindu-se apoi in intreaga tara. In noiembrie 2007, un nou focar de gripa aviara a aparut in localitatea Murighiol din judetul Tulcea, acest focar fiind stins in decembrie 2007.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...