Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Masuri extinse in cazul focarului de gripa aviara din letea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Medicii veterinari supravegheaza populatiile de pasari domestice din toate gospodariile particulare din comuna tulceana C.A. Rosetti, ca o masura suplimentara de prevenire a aparitiei unor noi probleme, dupa ce s-a confirmat suspiciunea de gripa aviara aparuta in satul Letea. Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat pentru Agerpress ca medicii veterinari verifica si starea de sanatate a pasarilor domestice din localitatile Cardon, C.A. Rosetti si Sfistofca, pana in prezent neaparand noi suspiciuni cu virusul gripei aviare H5N1.

In continuare se executa dezinfectia celor doua gospodarii din Letea in care s-au gasit pasarile ce purtau virusul gripei aviare, procedurile vizand trei etape. Acestea vor fi urmate, la un interval de trei saptamani, de aducerea puilor santinela, iar daca probele care se vor preleva de la acestia vor confirma faptul ca nu mai sunt probleme, focarul din Letea va fi declarat inchis, a afirmat Vasile Gudu.

Probele prelevate de la patru pasari domestice din doua gospodarii particulare din satul Letea releva, in urma analizelor efectuate in Laboratorul Sanitar-Veterinar din Tulcea, prezenta virusului H5N1. Analizele au fost reconfirmate si de laboratorul de specialitate din Bucuresti iar autoritatile tulcene au demarat punerea in practica a procedurilor prevazute in planul antiepizootic.

Primul focar de gripa aviara din Romania a fost inregistrat pe 7 octombrie 2005, in localitatea tulceana Ceamurlia de Jos, virusul H5N1 raspandindu-se apoi in intreaga tara. In noiembrie 2007, un nou focar de gripa aviara a aparut in localitatea Murighiol din judetul Tulcea, acest focar fiind stins in decembrie 2007.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...