Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Masuri extinse in cazul focarului de gripa aviara din letea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Medicii veterinari supravegheaza populatiile de pasari domestice din toate gospodariile particulare din comuna tulceana C.A. Rosetti, ca o masura suplimentara de prevenire a aparitiei unor noi probleme, dupa ce s-a confirmat suspiciunea de gripa aviara aparuta in satul Letea. Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat pentru Agerpress ca medicii veterinari verifica si starea de sanatate a pasarilor domestice din localitatile Cardon, C.A. Rosetti si Sfistofca, pana in prezent neaparand noi suspiciuni cu virusul gripei aviare H5N1.

In continuare se executa dezinfectia celor doua gospodarii din Letea in care s-au gasit pasarile ce purtau virusul gripei aviare, procedurile vizand trei etape. Acestea vor fi urmate, la un interval de trei saptamani, de aducerea puilor santinela, iar daca probele care se vor preleva de la acestia vor confirma faptul ca nu mai sunt probleme, focarul din Letea va fi declarat inchis, a afirmat Vasile Gudu.

Probele prelevate de la patru pasari domestice din doua gospodarii particulare din satul Letea releva, in urma analizelor efectuate in Laboratorul Sanitar-Veterinar din Tulcea, prezenta virusului H5N1. Analizele au fost reconfirmate si de laboratorul de specialitate din Bucuresti iar autoritatile tulcene au demarat punerea in practica a procedurilor prevazute in planul antiepizootic.

Primul focar de gripa aviara din Romania a fost inregistrat pe 7 octombrie 2005, in localitatea tulceana Ceamurlia de Jos, virusul H5N1 raspandindu-se apoi in intreaga tara. In noiembrie 2007, un nou focar de gripa aviara a aparut in localitatea Murighiol din judetul Tulcea, acest focar fiind stins in decembrie 2007.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...