Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Masurile de bunastare la porci si pasari vor fi continuate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo.ro, sprijinul financiar pentru bunastarea la porci si pasari, platit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara la intalnirea cu membrii Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

Tabara a mai spus ca banii pentru aplicarea masurilor privind bunastarea la porci si pasari au fost deja alocati, iar plata acestui sprijin va fi finalizata pana la sfarsitul lui martie 2012.
Anul acesta, pana-n luna martie, exact pe ce vorbeste domnul Radulescu se dau bani. Ca atare, deja, sunt dati bani in avans.

Dam drumul pana la 31 martie 2012. Am dat un comunicat la momentul oportun. Deci noi ar trebui sa dam banii la sfarsitul lunii octombrie, atunci se incheie procedura, dar am dat banii in avans. Am avut un acord cu bancile. Pe baza adeverintei de la APIA s-au dat in avans acesti bani. Pentru ceea ce inseamna bunastare la porc si pasare noi facem decontarea si returnam banii acum cand intra conform procedurii, a spus ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca suma de 230 mil. euro alocata pentru implementarea masurilor privind bunastarea la porci si pasari se refera la perioada 2011-2012, in timp ce pentru perioada de dupa 2012 nu au mai fost alocate fonduri de la bugetul de stat.

Planul respectiv de sustinere a celor doua sectoare ramane sa-l transferam pe PNDR, adica pe bani din sursa europeana. E o solutie, nu avem din bugetul national pentru ca se intra pe un deficit. Intram, pentru ca sursele financiare sunt pe PNDR si de acolo putem sustine consistent. Sigur ca este problema la compensatiile la investitiile care se fac pentru performanta in cresterea pasarilor si a porcilor. Asta este sistemul in toata Uniunea Europeana, a explicat ministrul Agriculturii.

Valeriu Tabara a prezentat in 11 octombrie 2011 deputatilor din Comisia de Agricultura o situatie la zi sectorului agricol si a raspuns intrebarilor acestora.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...