Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Masurile de bunastare la porci si pasari vor fi continuate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo.ro, sprijinul financiar pentru bunastarea la porci si pasari, platit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara la intalnirea cu membrii Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

Tabara a mai spus ca banii pentru aplicarea masurilor privind bunastarea la porci si pasari au fost deja alocati, iar plata acestui sprijin va fi finalizata pana la sfarsitul lui martie 2012.
Anul acesta, pana-n luna martie, exact pe ce vorbeste domnul Radulescu se dau bani. Ca atare, deja, sunt dati bani in avans.

Dam drumul pana la 31 martie 2012. Am dat un comunicat la momentul oportun. Deci noi ar trebui sa dam banii la sfarsitul lunii octombrie, atunci se incheie procedura, dar am dat banii in avans. Am avut un acord cu bancile. Pe baza adeverintei de la APIA s-au dat in avans acesti bani. Pentru ceea ce inseamna bunastare la porc si pasare noi facem decontarea si returnam banii acum cand intra conform procedurii, a spus ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca suma de 230 mil. euro alocata pentru implementarea masurilor privind bunastarea la porci si pasari se refera la perioada 2011-2012, in timp ce pentru perioada de dupa 2012 nu au mai fost alocate fonduri de la bugetul de stat.

Planul respectiv de sustinere a celor doua sectoare ramane sa-l transferam pe PNDR, adica pe bani din sursa europeana. E o solutie, nu avem din bugetul national pentru ca se intra pe un deficit. Intram, pentru ca sursele financiare sunt pe PNDR si de acolo putem sustine consistent. Sigur ca este problema la compensatiile la investitiile care se fac pentru performanta in cresterea pasarilor si a porcilor. Asta este sistemul in toata Uniunea Europeana, a explicat ministrul Agriculturii.

Valeriu Tabara a prezentat in 11 octombrie 2011 deputatilor din Comisia de Agricultura o situatie la zi sectorului agricol si a raspuns intrebarilor acestora.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...