Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Masurile de bunastare la porci si pasari vor fi continuate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo.ro, sprijinul financiar pentru bunastarea la porci si pasari, platit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara la intalnirea cu membrii Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

Tabara a mai spus ca banii pentru aplicarea masurilor privind bunastarea la porci si pasari au fost deja alocati, iar plata acestui sprijin va fi finalizata pana la sfarsitul lui martie 2012.
Anul acesta, pana-n luna martie, exact pe ce vorbeste domnul Radulescu se dau bani. Ca atare, deja, sunt dati bani in avans.

Dam drumul pana la 31 martie 2012. Am dat un comunicat la momentul oportun. Deci noi ar trebui sa dam banii la sfarsitul lunii octombrie, atunci se incheie procedura, dar am dat banii in avans. Am avut un acord cu bancile. Pe baza adeverintei de la APIA s-au dat in avans acesti bani. Pentru ceea ce inseamna bunastare la porc si pasare noi facem decontarea si returnam banii acum cand intra conform procedurii, a spus ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca suma de 230 mil. euro alocata pentru implementarea masurilor privind bunastarea la porci si pasari se refera la perioada 2011-2012, in timp ce pentru perioada de dupa 2012 nu au mai fost alocate fonduri de la bugetul de stat.

Planul respectiv de sustinere a celor doua sectoare ramane sa-l transferam pe PNDR, adica pe bani din sursa europeana. E o solutie, nu avem din bugetul national pentru ca se intra pe un deficit. Intram, pentru ca sursele financiare sunt pe PNDR si de acolo putem sustine consistent. Sigur ca este problema la compensatiile la investitiile care se fac pentru performanta in cresterea pasarilor si a porcilor. Asta este sistemul in toata Uniunea Europeana, a explicat ministrul Agriculturii.

Valeriu Tabara a prezentat in 11 octombrie 2011 deputatilor din Comisia de Agricultura o situatie la zi sectorului agricol si a raspuns intrebarilor acestora.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...