Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Materii prime mai scumpe in industria alimentara

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Un raport realizat de Eurostat indica tendita de crestere a preturilor pentru materiile prime destinate industriei alimentare, cu impact direct asupra nivelului de trai pentru cetatenii Uniunii Europene.

Raportul a fost intocmit pe baza preturilor colectate in perioada 1 ianuarie-15 mai 2010, iar comparatia este realizata in raport cu prima jumatate a anului 2009. Conform raportului, dintre cele 27 de state membre ale Uniunii, 17 au inregistrat o crestere a indicelui preturilor pentru materii prime utilizate in industria alimentara, cuprinse intre 1,87% in Ungaria si 0,35% in Franta.

România ocupa locul 5 in topul tarilor cu cele mai mari cresteri ale preturilor pentru materii prime destinate industriei alimentare, cu un indice de crestere de 1,53%, fiind devansata de Ungaria, Grecia, Portugalia si Cehia. Doar trei dintre cele 27 de tari membre UE – Olanda, Germania si Belgia – au inregistrat scaderi ale preturilor pentru materii prime destinate industriei alimentare, dar aceste scaderi sunt nesemnificative, având un indice de -0,14 %. Pentru România, cresterea preturilor la materiile prime destinate industriei alimentare se face deja resimtita pe piata cerealelor, a fructelor si legumelor pentru conserve. Efectele directe vor influenta piata furajelor pentru animale, cu efect direct asupra pretului carnii.

Concluziile raportului indica mentinerea acestei tendinte de crestere a preturilor pentru materii prime si in semestrul al doilea din 2010, argumentele folosite fiind criza datoriilor publice in tarile Uniunii Europene, efectele negative ale climei asupra recoltelor in sudul si estul Europei, precum si cresterea fiscalitatii in tarile sarace ale Uniunii.

Cargill isi extinde capacitatea mondiala de cereale
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit site-ului meatpoultry.com, ca raspuns al cererii pietei, Cargill si-a anuntat planurile de a-si extinde unitatea pentru cereale din Minetoba. Unitatea adaposteste efective de grau, canola, ovaz si orz, dupa cum informeaza compania. Extinderea va creste capacitatea de depozitare la 24 500 tone de la 14 500 tone. Reteaua de transport va...

Vesti bune de la aldis
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform tabloidului Cancan, Aldis a reusit sa-si plateasca o parte din datorii, firma inregistrand o oarecare crestere. Tabloidul relateaza ca un apropiat al Alinei Naghi i-a adus acesteia o Biblie in miniatura, de la o manastire. In noaptea in care a primit acest dar, Alina Naghi a avut un vis pe care l-a impartasit ulterior celor din jur: in vis...