Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Materii prime mai scumpe in industria alimentara

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Un raport realizat de Eurostat indica tendita de crestere a preturilor pentru materiile prime destinate industriei alimentare, cu impact direct asupra nivelului de trai pentru cetatenii Uniunii Europene.

Raportul a fost intocmit pe baza preturilor colectate in perioada 1 ianuarie-15 mai 2010, iar comparatia este realizata in raport cu prima jumatate a anului 2009. Conform raportului, dintre cele 27 de state membre ale Uniunii, 17 au inregistrat o crestere a indicelui preturilor pentru materii prime utilizate in industria alimentara, cuprinse intre 1,87% in Ungaria si 0,35% in Franta.

România ocupa locul 5 in topul tarilor cu cele mai mari cresteri ale preturilor pentru materii prime destinate industriei alimentare, cu un indice de crestere de 1,53%, fiind devansata de Ungaria, Grecia, Portugalia si Cehia. Doar trei dintre cele 27 de tari membre UE – Olanda, Germania si Belgia – au inregistrat scaderi ale preturilor pentru materii prime destinate industriei alimentare, dar aceste scaderi sunt nesemnificative, având un indice de -0,14 %. Pentru România, cresterea preturilor la materiile prime destinate industriei alimentare se face deja resimtita pe piata cerealelor, a fructelor si legumelor pentru conserve. Efectele directe vor influenta piata furajelor pentru animale, cu efect direct asupra pretului carnii.

Concluziile raportului indica mentinerea acestei tendinte de crestere a preturilor pentru materii prime si in semestrul al doilea din 2010, argumentele folosite fiind criza datoriilor publice in tarile Uniunii Europene, efectele negative ale climei asupra recoltelor in sudul si estul Europei, precum si cresterea fiscalitatii in tarile sarace ale Uniunii.

Pe a respins cererea pentru identificarea electronica obligatorie la bovine
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, membrii Parlamentului European au respins cererea de a face obligatorie identificarea electronica a bovinelor in UE. Membrii Parlamentului au votat pentru sustinerea propunerii Comisiei Europene de a face identificarea electronica a bovinelor voluntara in cadrul sesiunii de plen de ieri (11 sept) din Strasbourg,...

De unde provine carnea pentru kfc romania?
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Capital informeaza ca, la un eveniment organizat de KFC Romania in cinstea deciziei de a pastra sandvisul Brazer in meniul permanent, reprezentantii lantului de restaurante si-au declarat intentia de a inaugura mai multe spatii de tip drive-through si de a aduce noi produse in meniul romanesc. In prezent, KFC Romania are trei restaurante...