Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Maxum Foods: În 2020, piața globală a laptelui va fi în creștere moderată

Autor: Nora Marinjoi, 24 octombrie, 2019

Compania australiană Maxum Foods Pty Ltd a publicat actualizarea globală a produselor lactate pentru octombrie 2019. În acest sens, Dustin Boughton, manager de achiziții, la Maxum Foods, a declarat că oferta globală de lapte este din nou în creștere treptată, dar acest lucru vine odată cu încetinirea comerțului total.

 

Ajustarea creșterii consumului intern, piața rămâne aproape echilibrată, a spus Boughton, adăugând că impactul îmbunătățirii constante a disponibilității laptelui va avea un impact diferit asupra fiecărui grup de mărfuri.

 

Economia globală se confruntă cu o mulțime de frontiere și cu riscurile permanente de perturbări ale comerțului lactat și economic, din cauza unui Brexit fără acord, încetinirea economiilor din China și Asia de Sud-Est, creșterea tensiunii în Orientul Mijlociu și așteptările unei recesiuni americane în 2020, potrivit Boughton. Iată și previziunile Maxum Foods pentru anul 2020:

 

Praf de lapte degresat (SMP)

 

„Prețurile mai mici ale SMP sunt așteptate pe măsură ce stocurile excedentare din UE vor scădea, ceea ce va coincide cu valorile care se consolidează treptat, deoarece cererea se îmbunătățește în Europa și pe piețele în curs de dezvoltare”, a spus Boughton.

 

„Creșterea cererii globale a încetinit, dar piețele cheie din Asia de Sud ar putea avea o capacitate suplimentară, având în vedere tendințele de cumpărare anterioare și costurile de aterizare. Cererea chineză a fost impresionantă și ar trebui să rămână pozitivă în lunile următoare. ”

 

Lapte praf integral (WMP)

 

Disponibilitatea WMP în anul viitor va fi practic neschimbată față de anul trecut, a spus Boughton, luând în considerare o creștere mică a producției în Noua Zeelandă, a unei producții îmbunătățite în Australia și a unei producții similare în UE. El a menționat, de asemenea, că afacerile globale cu WMP au scăzut cu 16% în iulie, cel mai mare declin din iunie 2018. Această scădere a adus creștere în ultimul trimestru cu 4,5% sub comparabilă.

Unt

 

„Prețurile la unt ar putea fi în scădere în Europa, deși produsul rămâne într-o ofertă bună, asigurând că câștigurile de preț pot fi treptate”, a spus Boughton.

 

„Comerțul cu lumea în curs de dezvoltare a continuat să fie slab, în privința creșterii prețurilor, cu scăderi substanțiale în China și Honkpng. Comerțul cu Noua Zeelandă, care are o expunere considerabilă pe piețele în curs de dezvoltare, a scăzut constant de la sfârșitul primului trimestru a anului 2019. O recuperare a cererii din regiunile în curs de dezvoltare este esențială pentru orice recuperare, în 2020. ”

 

Brânză

 

Prețurile mondiale ale brânzeturilor au fost divergente, cu cele mai ieftine în UE. „În timp ce îmbunătățirea valorilor la grăsimi și proteine ​​ar trebui să sprijine, eventual, prețurile mai ridicate ale brânzeturilor din UE, prețurile mai ieftine oferite către piețele de export pe termen scurt pot slăbi și mai mult prețurile Oceaniei. Prețurile din SUA au crescut cu deficiențe pe termen scurt, în aprovizionarea cu cheddar, dar se așteaptă să slăbească în lunile următoare.

 

Zer

 

În urma scăderilor din fiecare lună, începând cu decembrie 2018, comerțul cu produse din zer a crescut cu 2,5%, la 137.670t, a spus Boughton. El a adăugat că scăderea comerțului global cu produse din zer, din decembrie 2018, a fost de 6,8%, în mare parte rezultatul transferurilor mai slabe în China, din cauza sacrificării efectivelor de porci și impunerea de tarife punitive.

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor...

FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut în aprilie
Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat FAO) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în aprilie până la cel mai înalt nivel din ultimul an, creșterea fiind determinată de prețurile la carne și la produsele lactate.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale la...