Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mcdonald's a isi cere scuze public unui miliard de oameni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Realitatea.net, gigantul fast-food McDonald's si lantul de supermarketuri Carrefour si-au cerut scuze public in fata consumatorilor chinezi, in urma scandalurilor privind siguranta alimentara care au izbucnit saptamana trecuta si in urma caruia un McDonald's din Beijing a fost inchis pana la finalizarea anchetei.

Cele doua companii au spus ca doresc sa coopereze cu inspectorii pentru a asigura cele mai inalte standarde in siguranta alimentara.

Scuzele au venit dupa ce un raport a prezentat problemele privind siguranta alimentara identificate la un restaurant McDonald's din Beijing.

„Ca membru al echipei manageriale, imi pare foarte rau pentru scaparile din sistemul nostru. Imi cer scuze consumatorilor. De astazi, vom rectifica operatiunile in 1.400 de localuri din China, nu numai in acesta”, a spus vicepresedintele McDonald's China, Sophia Luan.

Scandalul a pornit dupa ce, joia trecuta, la unul dintre restaurantele McDonald's din Beijing s-a constatat ca aripioarele de pui erau vandute chiar si dupa 90 de minute dupa ce erau gatite, desi regulile McDonald's limiteaza acest interval la 30 de minute. O alta problema identificata era ca bucatile de carne cazute erau ridicate si folosite in preparate. De asemenea, cosurile de gunoi din bucatarie nu erau inchise suficient de repede.

Tot legat de siguranta alimentara, televiziunea chineza a dat publicitatii un material in care sustine ca angajatii unui magazin Carrefour din Zhengzhou au schimbat datele de valabilitate de pe ambalajele carnii de pui.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...