Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

McDonald’s ia carne pentru hamburgeri de la Doly-Com

Autor: Ilie Stoianvineri, 5 aprilie, 2013

Carnea de vită din semipreparatele restaurantelor McDonald’s din mai multe state europene este produsă de o companie românească, din Botoșani. Pornind de la comerțul cu vite, Iulian Căzăcuţ, directorul general al companiei Doly-Com, desfășoară azi un business de aproximativ 34 de milioane de euro.

small9Banii sunt obținuți dintr-un abator din județul Botoșani, o fabrică de produse semipreparate din Ilfov și exporturile către Austria, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, Germania sau ţări din Orientul Mijlociu.

Activitatea de export a adus companiei mai multă vizibilitate, astfel că în 2006, producătorul a fost contactat de Esca Food Solution, unul dintre principalii furnizori de alimente ai McDonald`s. Tot atunci, Doly-Com începea colaborarea cu furnizorul  lanțului de fast-food, potrivit economica.net.

Azi, producătorul din Botoșani este singurul furnizor de carne de vită pentru Mc Donald’s din România, dar compania a livrat materie primă pentru restaurantele din aproape toată Europa.(Mai multe, pe www.economica.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...