Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat & Milk 2013: infoTRIP la Galli Gallo și SilvAlim

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 12 iunie, 2013

Alături de foarte bogatul program tematic al celei de-a II-a ediții, Conferința Internațională Meat & Milk 2013 conține și programul infoTRIP, care va consta în efectuarea de vizite de documentare la companii din sectoarele de lapte și carne din județele Covasna și Brașov.

Astfel, în dupăamiaza zilei de 27 iunie, participanții la Conferință vor fi oaspeții abatorului de la Galli Gallo.

Domnul Răzvan Șandru, Directorul General, va prezenta activitatea curentă a firmei, evoluția afacerilor, modul în care au fost depășite dificultățile întâmpinate în acest an, sistemele de trasabilitate și respectare a siguranței alimentare, tehnologia utilizată etc.

Societatea GALLI-GALLO, cu o experientă de peste 10 ani în cresterea și abatorizarea puilor de carne, a inaugurat în 10 august 2010 cel mai modern abator de curcani din Europa, cu o capacitate de 48000 de tone pe an.
Investiția de peste 22 milioane de euro în ferme de creștere a curcanilor, logistică, distribuție, abatorizare este realizată la standarde de ultimă generație și este unică în România.

Abatorul nou construit are o suprafată de circa 6000 mp pe un singur nivel și este realizat cu materiale de construcție aprobate de U.E. pentru industria alimentară, fiind proiectat să lucreze la o capacitate de sacrificare de 1000 de capete de masculi și 1500 de femele pe oră. Femelele sunt sacrificate la maturitate la 10 kg, iar masculii, la o greutate cuprinsa intre 18-22 kg.

Linia de abatorizare a curcanilor este dotată cu o linie de asomare cu gaz (CO2), prima din Europa Centrală și de Răsărit, care asigură bunăstarea păsărilor înainte de sacrificare si prezintă avantaje deosebite din punct de vedere al calității și al aspectului cărnii obținute, asomarea cu gaz (CO2) face ca pasărea să nu fie deloc stresată, fapt care determină un pH normal al cărnii, obținând o carne aspectuoasă și fragedă.

”Obiectivul nostru este să introducem pe piața din România, la standarde de calitate certificate HACCP si ISO 9001/22000,  produse naturale gustoase din carne de curcan, inspirate din rețete tradiționale. Brandul Peneș Curcanul  garantează produse naturale, fără aditivi, fără coloranti și fără E-uri.”, a declarat domnul Răzvan Șandru.

Anterior, în dupăamiaza zilei de 26 iunie, participanții se vor deplasa cu autocarele puse la dispoziție de organizatori la ferma SilvAlim, din Baraolt, acolo unde proprietarii firmei vor prezenta modul în care au evoluat afacerile în ultimul an, felul în care au reușit să facă față problemelor și dificultăților întâmpinate în primăvara acestui an dar, mai ales, modul eficient în care este utilizată tehnologia DeLaval care utilează complet unitatea.

Menționăm că, în anul 2010, SilvAlim a achiziționat echipemente DeLaval pentru modernizarea fermei în urma unui Proiect Finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, investiția materializându-se în soluții DeLaval de muls, răcire, hrănire, spălare, sistem management, dejecții, echipare grajd, igienă, comfortul animalelor.

Ferma deține 320 de vaci și are o producție medie de lapte de 25l/animal/zi.
Laptele obținut este conform standardelor , fiind preluat de un procesator important din zonă. Pentru obtinerea hranei se lucreaza 470 ha, dintre care 240 ha doar cu cereale.

Așa cum mentiona proprietarul fermei, domnul Imre, ”tehnologia folosită în fermă este  de la A la Z DeLaval, de la automate de hrănire a vitelor, până la sala de muls și sistemul de management Alpro”, subliniind că este foarte multumit de echipamentul său și de funcționalitatea acestuia și amintind utilitatea sistemului de management Alpro care îl ajută să dețină controlul asupra tuturor activităților în fermă.

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 1 aprilie 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO - Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va...

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 27 martie 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA - prioritati pentru iesirea din impas”.   Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate...