Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Meat & Milk 2013: Piața UE a cărnii analizată de UECBV și ENSCA

Autor: Ilie Stoianjoi, 6 iunie, 2013

Atât fermierii, cât și procesatorii din zona de carne a industriei alimentare românești, vor avea deosebita ocazie de a le fi prezentată o amplă analiză a pieței europene a cărnii din Uniunea Europeană, prin prezența de prestigiu a două dintre cele mai importante asociații profesionale europene, UECBV și ENSCA.

Cu această ocazie, participanții la workshop-ul Carne, din ziua de 26 iunie, vor fi puși la curent și cu previziunile acestei piețe, dar și a celei mondiale, potrivit celor mai noi date sintetizate la nivel decizional al Uniunii Europene.

Cele două instituții europene vor fi reprezentate de către domnul Jean-Luc Mériaux, acela care va face referire în comunicarea sa și la locul și ponderea fermierilor și procesatorilor români în afacerile europene cu produse din carne și carne-materie primă.

JeanLuc Mériaux

JL MERIAUXAbsolvent al Universității din Lille-Franța, Jean-Luc Mériaux ocupă funcția de Secretar General al Uniunii Sindicatelor Producătorilor și Comercianților de Carne din Europa (UECBV) încă din anul din 1980, fiind Purtătorul de cuvânt al Federațiilor naționale franceze care reprezintă piața animalelor vii, comercianții de animale (bovine, cabaline, ovine, porcine) și comercianți de carne (carne de vită, carne de cal, carne de oaie, carne de porc), abatoare, secții de tranșare și fabrici de procesare carne. În total, aproximativ 20.000 de firme de toate dimensiunile și 230.000 de locuri de munca sunt reprezentate în cadrul UECBV prin federațiile naționale membre.

În calitate de Secretar General al UECBV, Jean-Luc Mériaux reprezintă industria europeană a cărnii la nivel european și internațional. La nivelul Uniunii Europene, participă în grupuri de lucru la elaborarea strategiilor și a previziunilor pentru piețele de bovine, ovine și porcine.

La nivel internațional, domnul Meriaux a susținut prezentări despre piața cărnii în cadrul conferințelor internaționale, cum ar fi Congresul Internațional al Cărnii din Brazilia și Africa de Sud.

Jean-Luc Mériaux este, de asemenea, membru al Asociației Comercianților de Alimente din Uniunea Europenă (CELCAA).

UECBV

UECBV a fost înființată în anul 1952, reunind, prin     Federațiile naționale membre, în total aproximativ 20.000 de firme de toate dimensiunile care asigură 230.000.

Domnul Jean-Luc Meriaux va susține în cadrul workshop-ului Carne din data de 26 iunie o comunicare despre piața europeană a cărnii, prezentând și previziuni privind evoluția acesteia la nivel comunitar și mondial.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...