Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat & Milk 2013: Vizită de documentare la Galli-Gallo, în 27 iunie

Autor: Ilie Stoianvineri, 31 mai, 2013

Așa cum s-a întâmplat la ediția de anul trecut a Conferinței Internaționale Meat & Milk, suntem convinși că, și anul acesta, secțiunea infoTRIP va avea un deosebit succes în rândul participanților la evenimentul care v-a avea loc în zilele de 26 și 27 iunie.

Astfel, dacă dupăamiaza zilei de 26 iunie este rezervată efectuării unei vizite de documentare la ferma de lapte SilvAlim, din Baraolt, în dupăamiaza zilei de 27 iunie, participanții la Meat & Milk 2013 vor avea programată o vizită de documentare la abatorul companiei Galli-Gallo.

Domnul Răzvan Șandru, Directorul General, va prezenta activitatea curentă a firmei, evoluția afacerilor, modul în care au fost depășite dificultățile întâmpinate în acest an, sistemele de trasabilitate și respectare a siguranței alimentare, tehnologia utilizată etc.

Despre Galli-Gallo

Societatea GALLI-GALLO, cu o experientă de peste 10 ani în cresterea si abatorizarea puilor de carne, a inaugurat în 10 august 2010 cel mai modern abator de curcani din Europa cu o capacitate de 48000 de tone pe an.
Investitia de peste 22 milioane de euro în ferme de crestere a curcanilor, logistică, distributie, abatorizare este realizată la standarde de ultimă generatie si este unică în România.

Abatorul nou construit are o suprafată de circa 6000mp pe un singur nivel si este realizat cu materiale de constructie aprobate de U.E. pentru industria alimentară.

Obiectivul nostru este să introducem pe piata din România, la standarde de calitate certificate HACCP si ISO 9001/22000,  produse naturale gustoase din carne de curcan, inspirate din retete traditionale. Brandul „Penes Curcanul’’  garantează produse naturale, fără aditivi, fără coloranti si fără E-uri.

Ferme de crestere a curcanilor

Carnea de curcan procesată provine de la pui de o zi crescuti la fermele proprii din Codlea si Sighisoara. Curcanii sunt crescuti cu cereale, sroturi furajere si uleiuri vegetale, ceea ce asigură o calitate deosebita cărnii.

Capacitate fermelor atinge 1.200.000 de capete pe an ceea ce inseamna aprox. 17000 tone carne in viu pe an. De asemenea societatea are parteneriate cu alte ferme din judet pentru aprox. 4000 tone carne pe an, ferme cu aceleasi conditii de hranire, monitorizate sanitar veterinar de catre persoane autorizate ale societatii noastre.

Abatorul

Abatorul este echipat cu utilaje tehnologice de abatorizare a curcanilor de ultimă generatie.

Abatorul este proiectat la o capacitate de sacrificare de 1000 de capete de masculi si 1500 de femele pe ora. Femelele sunt sacrificate la maturitate la 10 kg, iar masculii la o greutate cuprinsa intre 18-22 kg.

Linia de abatorizare a curcanilor este dotată cu asomare cu gaz (CO2) prima din Europa Centrală si de Răsărit, care asigură pe de o parte bunăstarea păsărilor înainte de sacrificare si pe de altă parte prezintă câteva avantaje deosebite din punct de vedere al calitătii si aspectului cărnii obtinute prin sacrificare. Astfel, asomarea cu gaz (CO2) face ca pasărea să nu fie deloc stresată ceea ce duce la un pH normal al cărnii, obtinând o carne aspectuoasă si fragedă.

Investitia cuprinde si o sectie de preparate si semipreparate fierte si afumate, din carne de curcan. Dotarea s-a realizat cu echipamente de ultimă generatie de la fime de top din Germania: Seidelmann, Maurere, Maja, Kolbe, Hardtmann, Frey, Bizerba,etc.

Logistică    Suntem preocupati de bunăstarea  păsărilor pe fiecare verigă a lantului de productie: cresterea si îngrăsarea curcanilor, transportul spre abator si procesul efectiv de abatorizare.
In acest sens, pe langa masinile pentru transport de nutret combinat cu descărcare pneumatică, am achizitionat si masini specializate de transport a curcanilor de la ferme până la abator.

Parcul auto este format din peste 25 de autoutilitare ce permit o aprovizionare promptă a partenerilor nostri.

Da, alături de noi veti obtine:

Calitate deosebită a cărnii de curcan, Prezentare sub brandul „Penes Curcanul’’ , înregistrat la OSIM, Sortimentatie diversificată si aprovizionare ritmică a magazinelor, Preturi competitive, Diversitate mare de ambalaje în functie de produs, Adaptarea ambalajului în raport cu cantitatea, după cerintele consumatorului, Ambalare în atmosferă controlată conform cerintelor HACCP, cu termene de garantie verificate în laboratoare autorizate, Etichetare corespunzătoare, Sistem de urmărire a trasabilitătii de la intrarea în ferma de crestere si până pe raftul magazinului.

Galli-Gallo/Peneș: PENEŞ BRAŞOV, CODLEA, EXTRAVILAN KM. 3. SOS. CODLEA – SIBIU, office@penes.ro, Tel: 0268-253 553, Fax: 0268-251 558 Abator: Tel: 0268-251 901, Fax: 0268-254 382

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...