Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat & Milk 2014: Masa rotundă ”Risc major: TVA ridicat, evaziune, private label” va fi difuzată azi, de postul Agro TV

Autor: Meat MIlkmarți, 17 iunie, 2014

Unul dintre punctele centrale ale Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014 l-a reprezentat, cu siguranță, Masa rotundă din finalul celei de-a doua zile a evenimentului, care s-a desfășurat sub genericul ”Risc major: TVA ridicat, evaziune, private label”. La dezbateri au participat: Laurențiu Rebega-Europarlamentar, membru al Comisiei pentru Agricultură și Industrie Alimentară a Parlamentului European, Claudiu Frânc-Președinte FCBR, Ioan Ladoși-Președinte APRCP, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Daniel Biro-Comisar Șef IGPR, Ștefan Pădure-Director Executiv ARC, Florin Căpățână-Director Corporate Carrefour și Liviu Harbuz, Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților.

Participanții au evidențiat situația dificilă în care se află sectoarele de lapte și carne ale României și modul în care uriașa cotă a TVA-ului determină îngreunarea afacerilor, precum și creșterea de nepermis a pieței negre și a evaziunii fiscale. De altfel, domnul Daniel Biro, Comisar Șef, Șef al Direcției Antifraudă Agricultură, Industrie Alimentară, Silvicultură și Infrastructură a venit atât cu exemple concrete de evaziune, dar și cu măsuri luate de IGPR, menite a diminua neajunsurile. Domnia sa a pledat, totodată, pentru un parteneriat activ între asociațiile profesionale din domeniu, MADR, ANSVSA și IGPR, pentru curățarea, pe cât posibil a pieței.

Cea mai dezbătută temă a mesei rotunde a fost aceea a produselor marcă proprie. De o parte, luări de cuânt ale domnilor Dorin Cojocaru și Sorin Minea au avertizat asupra pericolului, pentru companiile procesatoare, a extiderii acestora pe rafturile magazinelor. Pe de altă parte, însă, domnul Florin Căpățână a subliniat faptul că produsele private label din rețeaua Carrefour sunt produse de companii românești, neomițând să exemplifice și concret, cu produsele din gama ”Din drag de România”, ca semn al colaborării cu procesatorii români. Domnul Ștefan Pădure a subliniat, aproape concluziv: ”E bine că procesatorii au opțiuni. Cine vrrea, produce pentru private label, cine nu, nu. Mai bine așa, decât să nu ai decât o opțiune!”.

Acela care a pus concluzia mesei rotunde a fost domnul Laurențiu Rebega, domnia sa afirmând că este convins că sectoarele de carne și lapte ale României, atât în zona lor de producție primară, cât și în cea de procesare, vor depăși dificultățile, informând asistența de intențiile pe care le va avea, în calitate de europarlamentar, în a apăra interesele fermierilor și procesatorilor români.

Subliniem faptul că Masa rotundă va fi transmisă integral de postul Agro TV, Partener media al Expo-Conferinței Meat & Milk 2014, , azi, cu începere de la ora 17, 30, urmând a fi reluată atât sâmbătă, 21, cât și duminică 22 iunie.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...