Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: miercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri.

Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

APCPR reacționează față de atacurile îndreptate împotriva sectorului de creștere a porcilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

În ziua de 23martie, la București, a avut loc o conferință de presă organizată de APCPR, la eveniment participând domnul Ioan Ladoși-Președinte APCPR, domnul Emil Dumitru-Președinte Pro Agro, Adrian Rădulescu-Președinte al Federației Fermierilor Români, George Scarlat-Vicepreședinte al APCPR și doamna Stanca Tudor-Director Executiv...

MADR a aprobat plata a 37,5 mil. euro pentru susținerea P.O.P.A.M.
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a aprobat, în data de 22 martie 2017, contractele de finanțare nerambursabila cu fonduri din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, pentru un număr de 16 Grupuri de Acțiune Locala pentru Pescuit (FLAG), în valoare de 37,5 milioane...

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

FGCR va participa la Meat & Milk 2017 ca Partener
Autor: meatmilk  /   luni, 27 martie 2017

Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR-IFN SA) va participa și la această ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, evenimentul urmând să se desfășoare în zilele de 25 și 25 mai, la Poiana Brașov, Hotel Alpin.   La standul pe care îl va avea amenajat în secțiunea B2B-Expo, FGCR-IFN SA își va...

EVW Holding a devenit Partener Gold al Conferinței Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

Compania EVW Holding a devenit Partener Gold al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.   Potrivit programului convenit,...

Consiliul Concurenței este Partener Oficial al Conferinței Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

Consiliul Concurenței a devenit Partener Oficial al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.   Fiind pentru prima oară Partener Oficial al evenimentului central al...

APCPR reacționează față de atacurile îndreptate împotriva sectorului de creștere a porcilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

În ziua de 23martie, la București, a avut loc o conferință de presă organizată de APCPR, la eveniment participând domnul Ioan Ladoși-Președinte APCPR, domnul Emil Dumitru-Președinte Pro Agro, Adrian Rădulescu-Președinte al Federației Fermierilor Români, George Scarlat-Vicepreședinte al APCPR și doamna Stanca Tudor-Director Executiv...

MADR a aprobat plata a 37,5 mil. euro pentru susținerea P.O.P.A.M.
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a aprobat, în data de 22 martie 2017, contractele de finanțare nerambursabila cu fonduri din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, pentru un număr de 16 Grupuri de Acțiune Locala pentru Pescuit (FLAG), în valoare de 37,5 milioane...