Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: miercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri.

Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

România participă la sondajul EFSA referitor la comunicarea incertitudinii științifice
Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

România participă la sondajul de opine lansat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) privind modul în care se comunică informațiile referitoare la siguranța alimentelor, intitulat, "Cum se comunică incertitudinea științifică? Ajutați-ne să explicăm mai bine!"   In acest sens, EFSA a lansat  un...

Bloomberg: Brexit-ul are caracter distructiv pentru UK
Autor: Nora Marin  /   joi, 23 februarie 2017

Potrivit Bloomberg, Brexit-ul constituie un punct de cotitură pentru viitorul Marii Britanii, spun economiştii. Deşi estimări diferite indică multiple posibilităţi pentru evoluţia Regatului Unit, concluzia comună este că situaţia economică a ţării este inferioară celei care ar fi fost posibilă prin păstrarea statutului de membru...

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

Caroli a introdus eticheta termosensibilă pentru Salamul Semenic EXTRA
Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

Caroli Foods Group introduce o premieră pe piața românească de mezeluri eticheta cu cadran termosensibil care indică temperatura optimă de păstrare a produsului (sub 8⁰C).    În contextul în care toate produsele alimentare trebuie transportate, depozitate și păstrate la o temperatură optimă, care este inscripționată pe...

GfK: Românilor le place la cumpărături
Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

Potrivit GfK, Est-europenilor le place să meargă la cumpărături. Acest lucru este cel mai pregnant în România, unde 9 din 10 cumpărători sunt de acord cu această afirmație. În Cehia, Slovacia și Austria, 7 din 10 consideră mersul la cumpărături plăcut, în vreme ce în Bulgaria doar jumătate dintre cumpărători afirmă același...

Rockwell Automation a lansat noi instrumente de analiză pe bază de cloud
Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

Activele și aparatele activate prin internetul obiectelor (Internet of Things) pot îmbunătăți operațiunile atunci când informația care contează este furnizată celor care o pot folosi cel mai bine. Cu toate acestea, constructorii de echipamente care au investit mult pentru construirea unor aparate inteligente, deseori nu se mai uită la...

România participă la sondajul EFSA referitor la comunicarea incertitudinii științifice
Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

România participă la sondajul de opine lansat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) privind modul în care se comunică informațiile referitoare la siguranța alimentelor, intitulat, "Cum se comunică incertitudinea științifică? Ajutați-ne să explicăm mai bine!"   In acest sens, EFSA a lansat  un...

Bloomberg: Brexit-ul are caracter distructiv pentru UK
Autor: Nora Marin  /   joi, 23 februarie 2017

Potrivit Bloomberg, Brexit-ul constituie un punct de cotitură pentru viitorul Marii Britanii, spun economiştii. Deşi estimări diferite indică multiple posibilităţi pentru evoluţia Regatului Unit, concluzia comună este că situaţia economică a ţării este inferioară celei care ar fi fost posibilă prin păstrarea statutului de membru...