Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: miercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri.

Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

MADR va analiza plățile efectuate către crescătorii de ovine
Autor: meatmilk  /   joi, 18 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Referitor la materialele de presă recent publicate de mass-media privind revendicările unor crescători de ovine, pentru buna informare a opiniei publice Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Biroul de Presă, se vede îndreptățit a face următoarele precizări:   Cei patru crescători de ovine,...

Rusia ia în calcul utilizarea radiațiilor pentru produsele din carne
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Oamenii de știință ruși cred că radiațiile ar putea fi aplicate eficient în industria cărnii, în condițiile în care, societatea nucleară a țării Rosatom a dezvoltat deja o tehnologie comercială a radiațiilor ionizante, pe care intenționează să o promoveze pe piața internațională a alimentelor.   99,9 % din...

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral, oferă beneficii pentru sănătate, de la combaterea diabetului la creșterea densității osoase, la îmbunătățirea memoriei și a...

EuroCommerce sprijină strategia UE în privința materialelor plastice
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 18 ianuarie 2018

Sectorul comerțului cu amănuntul și cu ridicata vede Strategia UE privind materialele plastice ca un pas binevenit către o economie circulară, se arată într-un comunicat transmis de EuroCommerce, în care se mai afirmă:   ”Strategia  plasticului va transforma, sperăm, modul în care materialele plastice sunt produse,...

Succes, Viorica Dăncilă!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 ianuarie 2018

La propunerea coaliției majoritare PSD-ALDE, Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o pe doamna Viorica Dăncilă în funcția de Prim-Ministru al Guvernului României.   Amintim că, în cadrul mandatului său de europarlamentar, doamna Dăncilă a fost încă din anul 2009 Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a...

MADR va analiza plățile efectuate către crescătorii de ovine
Autor: meatmilk  /   joi, 18 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Referitor la materialele de presă recent publicate de mass-media privind revendicările unor crescători de ovine, pentru buna informare a opiniei publice Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Biroul de Presă, se vede îndreptățit a face următoarele precizări:   Cei patru crescători de ovine,...

Rusia ia în calcul utilizarea radiațiilor pentru produsele din carne
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Oamenii de știință ruși cred că radiațiile ar putea fi aplicate eficient în industria cărnii, în condițiile în care, societatea nucleară a țării Rosatom a dezvoltat deja o tehnologie comercială a radiațiilor ionizante, pe care intenționează să o promoveze pe piața internațională a alimentelor.   99,9 % din...