Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: miercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri.

Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

Codex Alimentarius a aprobat noul standard internațional pentru permeatul de lapte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 26 iulie 2017

Aprobarea finală a unui standard internațional Codex Alimentarius pentru pulberea de permeat de lapte a fost salutată de producătorul de permeat Arla Foods Ingredients. Noul standard stabilește pentru prima dată criterii globale pentru compoziția, identitatea, calitatea și siguranța laptelui praf și a permeabilității...

Mașini de ambalare în saci
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Viking Masek este o companie cu triplu acționariat, american, britanic și ceh, oferind procesatorilor de carne din Uniunea Europeană dar și din Statele Unite echipamente de cea mai înaltă calitate. Iată ultimele noutăți ace acestui producător de utilaje de ambalare.   VFFS M400   Mașina de ambalare VFFS M400 este...

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 1 aprilie, 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO – Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va fi gazduit de Hotel Alpin din Poiana Brasov. Sub titlul POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas, participantii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu intrebari si opinii in timpul prezentarilor si dezbaterilor.

 

Programul zilei va fi deschis de sedinta generala in care, dupa deshiderea oficiala, doamna Viorica Dancila – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a celor doua sectoare, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

In continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

Dupa coffee break, sunt programate workshop-urile:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

-CARNE – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

-LAPTE – Procesatori: Performanta intr-un mediu economic instabil

 

Fiecare workshop va contine cate cinci prezentari in care, speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanti cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme si echipamente de gestionare a riscului de sanatate a animalelor si siguranta alimentara, produse de finantare destinate special fermierilor si procesatorilor, tehnologii sustenabile si de furnizare a energiilor regenerabile.

 

La finalul fiecarui workshop vor avea loc urmatoarele dezbateri:

 

-FERMA de CARNE si LAPTE: Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie? In fata fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR si presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri, discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.

 

-CARNE – Procesatori: Etichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbatuta de Laurentiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta,  Parlamentul Romaniei, ANSVSA si ANPC.

 

-LAPTE – Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi sustinuta de Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Florin Capatana- Vicepresedinte AMRCR, precum si un invitat din partea Consiliului Concurentei.

 

In dupaamiaza zilei de 3 iunie, in cadrul sectiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si laptelui, participantii putand sa vada direct la fata locului modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri, vor putea face evaluari ale propriului business, in raport cu firmele vizitate, vor afla noi informatii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

 

Cina festiva, la care vor fi invitati toti cei prezenti, seara va fi o continuare fireasca, destinsa, relaxanta, a programului de Networking care reprezinta unul dintrele punctele forte ale EXPO – Conferintei Internationale  Meat & Milk, facilitand realizarea de noi legaturi de afaceri, schimbul de informatii, indentificarea de oportunitati de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spatiu pentru contacte si discutii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, actiuni comerciale comune, dialoguri confidentiale.

 

Pentru a fi in permanenta la curent cu toate noutatile legate de organizarea EXPO – Conferintei, va invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro, acolo unde puteti sa va inscrieti pentru a fi prezenti la cel mai important eveniment national dedicat sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei.

 

Ne vedem la Meat & Milk 2015!

MADR a finalizat studiul comparativ privind alimentele provenite din import
Autor: meatmilk  /   joi, 27 iulie 2017

Domnul Ministrul al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a susținut o conferință de presă privind rezultatele studiului comparativ la produse alimentare susceptibile de dublu standard. Alături de domnia sa s-au aflat reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și ai Autorității Naționale...

Lidl inaugurează încă un magazin în București
Autor: meatmilk  /   miercuri, 26 iulie 2017

(Comunicat) Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în București, în data de 27 iulie. Noua unitate este situată pe Strada Drumul Binelui, Nr. 51, iar, odată cu deschiderea sa, vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă.   Magazinul va avea o suprafață de peste 1300 m² și peste 130 de...

Gallicoop-Ungaria investește 5,4 milioane de euro cu gândul la export
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Compania maghiară Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, a anunțat intenția de a investi aproximativ 5,4 milioane de euro pentru a înființa o nouă unitate de ambalare a cărnii. Instalația va fi amplasată într-o nouă utilitate cu o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați.   Aproximativ 50% din investiții urmează să...

Codex Alimentarius a aprobat noul standard internațional pentru permeatul de lapte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 26 iulie 2017

Aprobarea finală a unui standard internațional Codex Alimentarius pentru pulberea de permeat de lapte a fost salutată de producătorul de permeat Arla Foods Ingredients. Noul standard stabilește pentru prima dată criterii globale pentru compoziția, identitatea, calitatea și siguranța laptelui praf și a permeabilității...

Mașini de ambalare în saci
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Viking Masek este o companie cu triplu acționariat, american, britanic și ceh, oferind procesatorilor de carne din Uniunea Europeană dar și din Statele Unite echipamente de cea mai înaltă calitate. Iată ultimele noutăți ace acestui producător de utilaje de ambalare.   VFFS M400   Mașina de ambalare VFFS M400 este...