Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov

Autor: vineri, 27 martie, 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas”.

 

Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate concrete!

 

Intr-un mediu de business deosebit de dificil, Meat&Milk 2015 este locul de intalnire al fermierilor, procesatorilor, furnizorilor de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanti ai autoritatilor romane si europene, ai marilor retele de retail, oferind posibilitatea de a analiza în profunzime ultimele evenimentele interne și internaționale, încercând să identifice soluții pentru ”ieșirea din impas”, facilitând schimbul de opinii și idei, stabilirea de noi contacte de afaceri, deschiderea de noi oportunități de dezvoltare.

 

Invitati ca speakeri sunt presedinti ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor romani (ARC, APRIL, APCPR, AFISS, FCBR etc.),  oficiali ai MADR, Consiliul Concurentei, ANSVSA, APIA, AFIR, ANPC, reprezentanti ai companiilor de top.

Vor sustine comunicari invitati speciali, membri ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, ai unor asociații profesionale internationale, inclusiv din domeniul retail-ului, asociatii de fermieri din țări ale Uniunii Europene.

Tematica a fost aleasa  punand un accent deosebit pe prezentarea celor mai noi tehnologii destinate fermierilor si procesatorilor, a celor mai noi informatii din domeniul finantarii, a inovatiilor, a celor mai noi solutii de sustenabilitate si energii neconventionale.

 

REPERE

3 iunie 2015

 

SEDINTA GENERALA

Punem lacat, sau deschidem perspective?

Sub acest titlu, reprezentanti ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a industriilor de carne si lapte ale Romaniei, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

Alaturi de acestia, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

WORKSHOP FERMA

Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

Genericul workshop-ului dedicat fermierilor are la baza ideea ca agrozootehnia moderna nu poate fi conceputa fara utilizarea celor mai noi tehnologii si a celor mai noi solutii de nutritie a animalelor, a asigurarii sanatatii acestora, a unui management eficient, toate acestea determinand performante superioare. In conditiile in care Romania se afla pe ultimele locuri din Uniunea Europeana, din punct de vedere al dotarii tehnologice, este clar ca retehnologizarea trebuie sa fie o tinta obligatorie pentru toti fermierii.

 

WORKSHOP CARNE

Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

Necesitatea patrunderii produselor romanesti din carne pe noi piete de desfacere trebuie sa ii determine pe actorii din industrie sa identifice noi resurse financiare si noi tehnologii care sa le permita imbunatatirea performantelor, in raport cu firmele concurente din Romania si Uniunea Europeana.

 

WORKSHOP LAPTE

Performanta intr-un mediu economic instabil

Se mai poate face performanta in industria romaneasca a lactatelor, in conditiile economice actuale si la nivelul tehnologic al firmelor de procesare? Teoretic, da. Practic, sectorul traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, din 1990 si pana acum. Cu toate acestea, companiile din domeniu sunt obligate la performanta, pentru a putea rezista pe o piata cu totul instabila.

 

4 iunie 2015

 

WORKSHOP COMUN

Inovarea si retehnologizarea-Trend sau necesitate?

Tendintele din piata sunt conturate de consumatori. De aceea, companiile sunt nevoite sa raspunda imediat cerintelor acestora. Dar, permanenta inovare si retehnolgizare sunt doar un trend impus de furnizorii de tehnologii, sau reprezinta necesitatea absoluta, pentru a putea face fata concurentei? Raspunsul nu poate fi decat unul singur, iar el va fi furnizat de prezentarile si comunicarile care vor fi sustinute in ziua a doua a Expo-Conferintei.

Totodata, in cadrul workshop-ului comun, invitati speciali de la Parlamentul European vor pune industriile de carne si lapte ale Romaniei in context european, evaluand performantele fermierilor si procesatorilor romani si facand prognoze pentru perioadele urmatoare.

 

MASA ROTUNDA

Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica ne omoară!

 

Romania a excelat si exceleaza in privinta „politicilor de sprijin”, mai ales in perioadele pre-electorale. Insa, de fiecare data, pornind de la vorbe, la fapte, ajungem mereu la concluzia ca „practica ne omoara”. Ce se poate intreprinde pentru ca fermierii si procesatorii romani de carne si lapte sa beneficieze cu adevarat de politicile de sprijin nationale si europene?

Cateva raspunsuri vor fi gasite la Masa rotunda din dupaamiaza zilei de 4 iunie, la care vor participa reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR, ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor din cele doua industrii.

 

Participantii la infoTRIP vor putea avea ocazia efectuarii de vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si a laptelui, luand contact direct cu modelul de dezvoltare a unei afaceri.

Pentru facilitarea dialogului, EXPO – Conferinta Meat&Milk  2015 reprezinta un bun prilej de networking, fiind o platforma potrivita pentru a dezbate teme legate de afaceri intr-un cadru relaxat, in timpul pauzelor, in timpul cinei festive sau in timpul vizitelor de documentare.

 

Vă invităm să participați!

 

Avand in vedere programul deosebit de bogat al evenimentului, tematica propusa, lista companiilor care vor sustine prezentari, precum si lista speakerilor de Top, va invitam sa participati la EXPO – Conferinta Internationala Meat & Milk 2015, ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanta-Prioritati pentru iesirea din impas”.

Pentru a va putea inscrie, dar și pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de organizarea evenimentului, vă invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro.

Alfredo Seafood a investit 350.000 de euro în gama de produse Gata de Gătit
Autor: meatmilk  /   luni, 29 mai 2017

Beneficiile produselor Gata de Gătit: diminuarea timpului de pregătire, menținerea îndelungată a prospețimii, creșterea perioadei de valabilitate;   Pregătirea acestei game de produse a început încă din 2013, când Alfredo Seafood a lansat peștele proaspăt, ambalat în atmosferă protectoare;   Din investiția...

Meat & Milk 2017 va fi transmisă LIVE!
Autor: meatmilk  /   marți, 23 mai 2017

În premieră, lucrările Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk vor fi transmise live, pe toată durata desfășurării lor. În acest fel, toți aceia care vor să se afle în contact cu evenimentul o pot face accesând  http://www.meat-milk.ro/conferinta/live.html.  Transmisia va fi asigurată de postul de televiziune Agro TV,...

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov

Autor: Ilie Stoianvineri, 27 martie, 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA – prioritati pentru iesirea din impas”.

 

Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate concrete!

 

Intr-un mediu de business deosebit de dificil, Meat&Milk 2015 este locul de intalnire al fermierilor, procesatorilor, furnizorilor de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanti ai autoritatilor romane si europene, ai marilor retele de retail, oferind posibilitatea de a analiza în profunzime ultimele evenimentele interne și internaționale, încercând să identifice soluții pentru ”ieșirea din impas”, facilitând schimbul de opinii și idei, stabilirea de noi contacte de afaceri, deschiderea de noi oportunități de dezvoltare.

 

Invitati ca speakeri sunt presedinti ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor romani (ARC, APRIL, APCPR, AFISS, FCBR etc.),  oficiali ai MADR, Consiliul Concurentei, ANSVSA, APIA, AFIR, ANPC, reprezentanti ai companiilor de top.

Vor sustine comunicari invitati speciali, membri ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, ai unor asociații profesionale internationale, inclusiv din domeniul retail-ului, asociatii de fermieri din țări ale Uniunii Europene.

Tematica a fost aleasa  punand un accent deosebit pe prezentarea celor mai noi tehnologii destinate fermierilor si procesatorilor, a celor mai noi informatii din domeniul finantarii, a inovatiilor, a celor mai noi solutii de sustenabilitate si energii neconventionale.

 

REPERE

3 iunie 2015

 

SEDINTA GENERALA

Punem lacat, sau deschidem perspective?

Sub acest titlu, reprezentanti ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a industriilor de carne si lapte ale Romaniei, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale.

Alaturi de acestia, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu.

 

WORKSHOP FERMA

Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta

Genericul workshop-ului dedicat fermierilor are la baza ideea ca agrozootehnia moderna nu poate fi conceputa fara utilizarea celor mai noi tehnologii si a celor mai noi solutii de nutritie a animalelor, a asigurarii sanatatii acestora, a unui management eficient, toate acestea determinand performante superioare. In conditiile in care Romania se afla pe ultimele locuri din Uniunea Europeana, din punct de vedere al dotarii tehnologice, este clar ca retehnologizarea trebuie sa fie o tinta obligatorie pentru toti fermierii.

 

WORKSHOP CARNE

Noi resurse, noi tehnologii, noi piete

Necesitatea patrunderii produselor romanesti din carne pe noi piete de desfacere trebuie sa ii determine pe actorii din industrie sa identifice noi resurse financiare si noi tehnologii care sa le permita imbunatatirea performantelor, in raport cu firmele concurente din Romania si Uniunea Europeana.

 

WORKSHOP LAPTE

Performanta intr-un mediu economic instabil

Se mai poate face performanta in industria romaneasca a lactatelor, in conditiile economice actuale si la nivelul tehnologic al firmelor de procesare? Teoretic, da. Practic, sectorul traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, din 1990 si pana acum. Cu toate acestea, companiile din domeniu sunt obligate la performanta, pentru a putea rezista pe o piata cu totul instabila.

 

4 iunie 2015

WORKSHOP COMUN

Inovarea si retehnologizarea-Trend sau necesitate?

Tendintele din piata sunt conturate de consumatori. De aceea, companiile sunt nevoite sa raspunda imediat cerintelor acestora. Dar, permanenta inovare si retehnolgizare sunt doar un trend impus de furnizorii de tehnologii, sau reprezinta necesitatea absoluta, pentru a putea face fata concurentei? Raspunsul nu poate fi decat unul singur, iar el va fi furnizat de prezentarile si comunicarile care vor fi sustinute in ziua a doua a Expo-Conferintei.

Totodata, in cadrul workshop-ului comun, invitati speciali de la Parlamentul European vor pune industriile de carne si lapte ale Romaniei in context european, evaluand performantele fermierilor si procesatorilor romani si facand prognoze pentru perioadele urmatoare.

 

MASA ROTUNDA

Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica ne omoară!

 

Romania a excelat si exceleaza in privinta „politicilor de sprijin”, mai ales in perioadele pre-electorale. Insa, de fiecare data, pornind de la vorbe, la fapte, ajungem mereu la concluzia ca „practica ne omoara”. Ce se poate intreprinde pentru ca fermierii si procesatorii romani de carne si lapte sa beneficieze cu adevarat de politicile de sprijin nationale si europene?

Cateva raspunsuri vor fi gasite la Masa rotunda din dupaamiaza zilei de 4 iunie, la care vor participa reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR, ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor din cele doua industrii.

 

Participantii la infoTRIP vor putea avea ocazia efectuarii de vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si a laptelui, luand contact direct cu modelul de dezvoltare a unei afaceri.

Pentru facilitarea dialogului, EXPO – Conferinta Meat&Milk  2015 reprezinta un bun prilej de networking, fiind o platforma potrivita pentru a dezbate teme legate de afaceri intr-un cadru relaxat, in timpul pauzelor, in timpul cinei festive sau in timpul vizitelor de documentare.

 

Vă invităm să participați!

 

Avand in vedere programul deosebit de bogat al evenimentului, tematica propusa, lista companiilor care vor sustine prezentari, precum si lista speakerilor de Top, va invitam sa participati la EXPO – Conferinta Internationala Meat & Milk 2015, ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanta-Prioritati pentru iesirea din impas”.

Pentru a va putea inscrie, dar și pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de organizarea evenimentului, vă invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro.

”Fomică?” – un nou brand de preparate românești lansat de Grupul de firme Safir
Autor: meatmilk  /   luni, 29 mai 2017

(Comunicat) Grupul de firme Safir, cu o experiență de peste 25 ani pe piața alimentară,lansează brandul de preparate și semi-preparate românești ”Fomică?”, lărgindu-și portofoliul de produse și păstrând entuziasmul și ritmul alert al evoluției, conform strategiei și direcțiilor de dezvoltare continuă.   Preparate...

Firma C Geangu Consulting a participat la Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   luni, 29 mai 2017

Firma C Geangu Consulting a participat la cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care s-a desfășurat în zilele de 25, 26 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Compania a adus în atenția fermierilor prezenți la eveniment, soluții pentru valorificarea deșeurilor din ferma și transformarea...

Fondurile pentru apă și apă uzată, solicitate integral înainte de termenul limită
Autor: meatmilk  /   luni, 29 mai 2017

Fondurile nerambursabile alocate prin submăsura 7.2, componenta de apă/ apă uzată, zona non-montană, aferentă sesiunii anuale 2017, au fost epuizate ca urmare a solicitărilor de finanțare depuse la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).   De la deschiderea sesiunii în data de 28 martie 2017 și până în 24...

Alfredo Seafood a investit 350.000 de euro în gama de produse Gata de Gătit
Autor: meatmilk  /   luni, 29 mai 2017

Beneficiile produselor Gata de Gătit: diminuarea timpului de pregătire, menținerea îndelungată a prospețimii, creșterea perioadei de valabilitate;   Pregătirea acestei game de produse a început încă din 2013, când Alfredo Seafood a lansat peștele proaspăt, ambalat în atmosferă protectoare;   Din investiția...

Meat & Milk 2017 va fi transmisă LIVE!
Autor: meatmilk  /   marți, 23 mai 2017

În premieră, lucrările Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk vor fi transmise live, pe toată durata desfășurării lor. În acest fel, toți aceia care vor să se afle în contact cu evenimentul o pot face accesând  http://www.meat-milk.ro/conferinta/live.html.  Transmisia va fi asigurată de postul de televiziune Agro TV,...