Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat & Milk: În avanpremieră, Ferma Regalina se prezinta in fata vizitatorilor

Autor: Meat MIlkvineri, 22 aprilie, 2016

După cum am anunțat într-o știre anterioară, participanții la secțiunea infoTRIP, din cadrul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, vor efectua în după-amiaza zilei de 13 mai o vizită de documentare la Ferma de îngrășare a tăurașilor pentru carne, Regalina, din apropierea localității Vulcan. Pentru a oferi câteva informații în plus, ne-am adresat domnului Ionuț Neagu, medic veterinar și unul dintre proprietarii fermei, care ne-a oferint, în avanpremieră, următoarele informații:

 

Fabrica de Carne: Stimate Domnule Ionut Neagu, cand a luat fiinta compania pe care o conduceti?

Ionut Neagu: Povestea grupului a inceput in urma cu 22 ani, in anul 1994, odata cu debutul activitatii societatii Necri San SRL in avicultura: Cresterea puiului de carne in cadrul fermei de la Rasnov, jud. Brasov.

 

FDC: Care este obiectul de activitate al companiilor din grup?

IN: Activam in sectorul productiei de oua consum, fiind prezenti cu acest produs in magazine la nivel national dar si international. Mai nou, am implementat cu succes o noua investitie, in apropiere de Brasov, la Vulcan, unde crestem pentru piata interna dar si pentru export, taurine din rasele de carne. Tot la Vulcan am demarat productia de nutreturi combinate pentru diverse specii de animale de ferma.

Activitatea grupului este completata de serviciile de turism pe care le oferim in cadrul pensiunilor de la Bran.

 

FDC: Care au fost principalele etape de dezvoltare?

IN: Dupa cum mentionam anterior, am demarat activitatea in zootehnie cu ferma de crestere a puilor de carne. Dupa aproximativ 10 ani, am continuat exclusiv cu productia de oua iar, recent, am pasit si in sectorul cresterii bovinelor pentru carne si productia de nutreturi combinate. Din anul 2007 am inceput activitatea in turism in zona Bran.

 

FDC: Care a fost nivelul investitiilor?

IN: De-a lungul anilor, fiecare activitate a fost dezvoltata prin cresterea si modernizarea capacitatilor de productie, prin investitii care s-au ridicat la nivelul catorva milioane de euro, din surse proprii dar si din fonduri europene. De exemplu, noua investitie de la Vulcan a beneficiat de un buget de peste 1,5 milioane de euro.

 

FDC: Cand a inceput activitatea fermei de taurasi?

IN: Activitatea in noua ferma a inceput in luna noiembrie 2015.

 

DSC_0461FDC: Cum asigurati nutritia taurinelor?

IN: Ratia zilnica a taurasilor este compusa din nutretul combinat pe care il producem in cadrul FNC-ului propriu, siloz de porumb si paie. Cu ajutorul echipamentelor moderne din ferma, o singura persoana poate furaja rapid intreg efectivul de animale.

 

FDC: Cum asigurati sanatatea animalelor din ferma?

IN: In primul rand suntem atenti la achizitia animalelor, sursa din care provin taurasii fiind foarte importanta. Ulterior, aplicam un protocol sanitar veterinar foarte strict. Trebuie sa ma si mandresc cu faptul ca sunt a treia generatie de medici veterinari din familie, astfel incat putem garanta prin implicarea noastra permanenta statusul de sanatate al animalelor din ferma.

 

FDC: De unde procurati taurasii?

IN: Achizitia pentru prima populare a fermei a fost facuta exclusiv din Romania.

 

FDC: Va rugam sa transmiteti un mesaj pentru crescatorii de bovine pentru carne din partea dumneavoastra.

IN: Doresc sa transmit un mesaj de incurajare pentru toti fermierii din Romania. Stiu ca sectorul productiei de carne, si aici nu ma refer doar la carne de bovine, trece prin momente extrem de grele. Solutiile teoretice le cunoaste toata lumea, cu practica merge mai greu! Consider ca solidaritatea producatorilor romani, si subliniez romani, poate materializata in forme asociative eficiente, alaturi de o politica agricola corecta si coerenta, ar fi cateva aspecte importante la care trebuie sa ne gandim.

FDC: Va multumim

DSC_0495

Radu Timiș Jr.: ”Voi face din Cris-Tim cea mai mare firmă din Industria Alimentară românească!”
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 5 aprilie 2017

Rar mi-a fost dat, ca jurnalist, să întâlnesc în ultimii ani un tânăr precum Radu Timiș Junior, iar asta o scriu și cu bucurie dar și cu tristețe. Cu tristețe, pentru că sunt foarte puțini ca el. Cu bucurie, însă, pentru că, așa cum i-am spus după ce mi-a acordat interviul, poate fi un model pentru generația sa, ba chiar, poate...

De zece ani, în UE: Cum am fost, cum suntem, cum vom fi? Răspunde Sorin Minea
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 16 decembrie 2016

Mai e puțin până în ziua de 1 ianuarie 2017, moment în care vom contabiliza trecerea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Ce a însemnat această perioadă pentru sectoarele de carne și lapte ale României, unde am ajuns și, mai ales, cum vor arăta aceste industrii în anul 2027? Pentru a creiona o imagine cât mai...