Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat Milk 2018: Comunicări științifice de mare interes

Autor: meatmilkmiercuri, 14 martie, 2018

Așa cum am anunțat în știrile anterioare referitoare la conferința Meat Milk 2018, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în program au fost incluse și comunicări științifice.

 

În acest scop, au fost cooptați membri ai mediului academic, care au dovedit un real interes pentru Meat.Milk, cel mai important eveniment al anului pentru întreaga industrie alimentară românească.

 

Astfel, în workshop-urile Carne și Lapte, a fost invitat să susțină comunicări domnul Silvius Stanciu-Profesor Universitar Dr. Ec. Ing. Habilitat al Universității Dunărea de Jos din Galați. Domnia sa este în același timp Director al Centrului de Transfer Tehnologic CTT UGAL și mambru al Consiliului-Consorțiu Regional de Inovare al Regiunii Sud‐Est.

 

În workshop-ul Carne, din ziua de 10 mai, domnul Silvius Stanciu va susține comunicarea cu titlul „Oportunități și constrângeri pentru productia romaneasca de carne”,  in care va detalia despre strategii de supravietuire și succes in afaceri din perspectiva identificarii unor modalitati de a ramane in piata, in conditiile concurentei companiilor straine (exemplificând cu stategia de succes a companiei Sergiana), despre capitalul strain si dependenta pietei romanesti de importuri.

 

Ulterior, în workshop-ul Lapte din aceeași zi, va prezenta ”Studiu privind capacitatea de supravietuire a agentilor economici autohtoni la incidente critice-Rezilienta lantului alimentar la situatiile critice”, dar va face și referiri la „Inovare si succes in industria laptelui” (produse noi, adresate unor nise de piata, realizate de producatori din industria laptelui (nu doar europeni), cu identificarea unor potentiale modele de afaceri adaptabile sectorului romanesc).

 

Detalii despre manifestare și înscrieri, pe www.meat-milk.ro/conferinta

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Meat.Milk 2018: Titluri incitante pentru dezbateri și Masa rotundă
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 martie 2018

În zilele de 10 și 11 mai 2018, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va avea loc cea de-a VII ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, eveniment central pentru pentru întregul sector alimentar românesc, care va purta genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...