Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat Milk 2018: Comunicări științifice de mare interes

Autor: meatmilkmiercuri, 14 martie, 2018

Așa cum am anunțat în știrile anterioare referitoare la conferința Meat Milk 2018, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în program au fost incluse și comunicări științifice.

 

În acest scop, au fost cooptați membri ai mediului academic, care au dovedit un real interes pentru Meat.Milk, cel mai important eveniment al anului pentru întreaga industrie alimentară românească.

 

Astfel, în workshop-urile Carne și Lapte, a fost invitat să susțină comunicări domnul Silvius Stanciu-Profesor Universitar Dr. Ec. Ing. Habilitat al Universității Dunărea de Jos din Galați. Domnia sa este în același timp Director al Centrului de Transfer Tehnologic CTT UGAL și mambru al Consiliului-Consorțiu Regional de Inovare al Regiunii Sud‐Est.

 

În workshop-ul Carne, din ziua de 10 mai, domnul Silvius Stanciu va susține comunicarea cu titlul „Oportunități și constrângeri pentru productia romaneasca de carne”,  in care va detalia despre strategii de supravietuire și succes in afaceri din perspectiva identificarii unor modalitati de a ramane in piata, in conditiile concurentei companiilor straine (exemplificând cu stategia de succes a companiei Sergiana), despre capitalul strain si dependenta pietei romanesti de importuri.

 

Ulterior, în workshop-ul Lapte din aceeași zi, va prezenta ”Studiu privind capacitatea de supravietuire a agentilor economici autohtoni la incidente critice-Rezilienta lantului alimentar la situatiile critice”, dar va face și referiri la „Inovare si succes in industria laptelui” (produse noi, adresate unor nise de piata, realizate de producatori din industria laptelui (nu doar europeni), cu identificarea unor potentiale modele de afaceri adaptabile sectorului romanesc).

 

Detalii despre manifestare și înscrieri, pe www.meat-milk.ro/conferinta

Guvernul facilitează promovarea companiilor românești pe piețele externe
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat) Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anunță lansarea sesiunii de înscrieri aferente Programului de Internaționalizare 2018.   Înscrierile în program se acceptă on-line începând cu data de luni, 17.09.2018, ora 10:00. Față de anul trecut, modul de aplicare și procesul de decontare s-au...

Dialog româno-bulgar pe tema PPA
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat) Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, alături de ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș și președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, s-au întâlnit în data de 10 septembrie 2018, la sediul MADR, cu o delegație condusă de Rumen Porozdanov, ministrul agriculturii, alimentației și pădurilor din...